Kayseri Mantısı

--------------------------------------------------------------------------------
Malzemeler:
1/2 kg un
2 adet yumurta
tuz

İç malzemesi :

250 gr kıyma
1 adet soğan
tuz
biber


Yapılışı:
Yarım kilo unu iki adet yumurta ve biraz tuz ile birlikte, katı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. İki parçaya ayırıp, yufka şeklinde açın ve küçük kareler şeklinde kesin.
Bu parçalara zeytin tanesi büyüklüğünde kıyma koyun, şekil verip, hamur parçalarını çok küçük olacak şekilde büzün. Hazırladığınız mantıyı bir tencerede, tuz katılmış kaynar suda bir taşım pişirip soğuk su ilave edin ve süzün. Üzerine salçalı sos ve sarmısaklı yoğurt ilave edip, servis yapın.

AFIYET OLSUN!

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 940
favori
like
share
DİDEM Tarih: 01.03.2006 12:53
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
refik Tarih: 28.02.2006 23:12
tarifleriniz için teşekkürler
by_ufuk Tarih: 28.02.2006 22:09
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 21.02.2006 00:47
Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
masarac Tarih: 28.12.2005 00:19
[COLOR=tomato]Çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ederim.Ellerinize sağlık

MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 18:16
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
Ates Bocegi Tarih: 12.10.2005 15:10
EllerINE SAglik...!

TariF ICIn TeskKÜRLer
keto_41 Tarih: 12.10.2005 06:00
TeSSeKüRLeR eLLeRiNe SaGLiK aRKaDaSiM
Kartanesi Tarih: 01.10.2005 06:51