Youtube yasağı resmen kalktı

Son güncelleme: 28.08.2008 11:20
  • Yasak resmen kalktı, Türkiye Youtube'a yeniden kavuştu ama hala bir sorun var. Bazı bölgelerde siteye girmek mümkün olmuyor.
    5 Mayıs'tan bu yana kapalı olan YouTube'a erişim yasağı kalktı. İnternet Daire Başkanı Şen, yasaklı videonun kalkmasıyla yasağın da kalktığını, artık Türkiye'nin her yerinden siteye erişimin mümkün olduğunu belirtti. Ancak birçok bölgede Youtube'a hala erişilemiyor.

    Üç aydan uzun bir süredir erişim yasağı getirilen ve kapatılması tartışılan video paylaşım sitesi YouTube sonunda açıldı.

    Ntvmsnbc'nin haberine göre; Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı İnternet Daire Başkanı Osman Nihat Şen, kapatmaya neden olan içeriğin siteden kaldırılmasıyla YouTube'un tekrar açıldığını söyledi. Site kapama ve açmanın mahkeme kararıyla olduğunu belirten Şen, yasaya aykırı bir içeriğin siteye tekrar girmesi durumunda YouTube'un yine kapatılabileceğini ifade etti.

    TÜRKİYE'NİN HER YERİNDEN İLETİŞİM MÜMKÜN

    Şen şunları söyledi:

    "Artık Türkiye'nin her yerinden siteye erişim mümkün. Herhangi bir engelleme yok. Youtube'a erişim yasağı mahkeme kararıyla gelmişti. Kapatmaya neden olan içeriğin çıkarılması üzerine sitenin açılmasına karar verildi. Türkiye'deki yasalar gereği site kapama ve açma işlemleri mahkeme kararıyla olur."
#28.08.2008 11:20 0 0 0