GALATASARAYLILAR HİÇ ÜZÜLMESİN !

Son güncelleme: 26.12.2008 18:57
  • Galatasaray, Steaua Bükreş'e 1-0 yenilerek Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkını elde edemedi. Türkiye şaşkın ve üzgün. Tepkiler saha kenerına...

    Galatasaray'ın dün akşam Romen ekibi S.Bükreş'e elenmesini masaya yatıran yazarların hedef tahtası Skibbe, Lincoln ve yönetim...

    Lincoln'ün liderliği!

    SKİBBE'yle yaptığım röportajda, kendisine şöyle bir soru sormuştum; Siz bu takımın orkestra şefisiniz. Sizi faaliyete götürecek enstrümanlarınız yeterli mi?

    "Hiç merak etmeyin kısa zaman içinde bu ekip, bizi sevenlere resital verecek" yanıtını vermişti. Günler, haftalar geçti. Beklenen olay hala gerçekleşmedi. Üstelik resital sunulacak en önemli sınav da Steaua önünde Şampiyonlar Ligi vizesi almaktı. Skibbe dahil tüm saz ekibi sınıfta kaldı.

    Hatta, birçok yıldızı olmasına rağmen... Bir de takımda lider vasıflarına sahip olduğunu zanneden bir vardı; o da Lincoln'dü. Nedir senin derdin kardeşim? Brezilyalı, Mevlam misali çıkıyor sahaya, "nasıl oynarsam oynayayım" diyor. Ne sorumluluğu, ne ağırlığı var. Sözün özü, hiçbir şey yok.

    Eğer kendini "lider" görüyorsan, böyle maçlarda çıkıp liderliğini konuşturacaksın.
    İlhan Söyler ' Hürriyet

    ŞAŞIRMAMAK LAZIM!
    Çok sıradan bir takım olan ve göreceksiniz Şampiyonlar Ligi'nde esamesi okunmayacak Steaua'nun Galatasaray'ı ezmesine şaşırmamak lazım.

    Çünkü Galatasaray'ın saha kenarındaki teknik direktörü Skibbe, ilk maçta oynadığı büyük kumarla Şampiyonlar Ligi'ni ve yaklaşık 15 milyon Euro'yu kaybettirdi G.Saray'a. Rumen-İtalyan dostluğu zaten hep bilinir. 57. dakikada Nicolita'nın bariz ofsayt pozisyonunda ağlara gönderdiği topa, yan hakem bayrak kaldırmayınca işi bitti G.Saray'ın.

    Aslında, oyuna başlarken planı doğruydu Galatasaray'ın. Kontrollü oynamak, gol yememek, Avrupa Şampiyonası finallerindeki A Milli Takım gibi sabretmek. Felsefe buydu.
    İlker Yasin ' Hürriyet
    noimage
    MAALESEF RUHU YOK
    Oyun hafif bir Galatasaray rüzgarı ile başlıyor gerçi. Ama sonra bu rüzgar mutedil dalgalı hale geliyor, ılımlı ılımlı esiyor, genelde de duruyor ilerleyen dakikalarda. Tek neti var ilk yarının. 5'te Nonda'nın asistini kaleye gönderen ama 'üst direkle' yüzleşen Kewell'ın vuruşu. Bunun dışındakiler daha çok pozisyoncuk kalıyor. Her iki taraf da organize olamıyor, olmaya da çalışmıyor.

    Sarı-kırmızılılarda en zayıf halka Topal, sarsaklıyor. Ayhan ona ayak uydurup Lincoln de 'hayalet' futbolcu olunca Galatasaray'ın 'göbeği çatlıyor', kanatlar uçamıyor. İkinci yarıda 53'te Arturo'nun üst direkten dönen 'numunelik' şutu dışında iki tarafın da net bir çabası yok. Ama yan hakemin canı durağan maç seyretmekten sıkılmış olacak ki, 57'de açık ara ofsayt olan Nicolita'nın golünü 'geçer akçe' sayıp golü ev sahibine yazdırıyor.

    Her ne kadar Avrupa macerası UEFA Kupası ile sürecek olsa da Galatasaray'ın Bükreş'te yaşadığı 'geri dönüş' değil bir anlamda 'kesin dönüş' oluyor.
    EBRU KILIÇOĞLU - Sabah

    SKİBBE İFLAS ETTİ

    G.Saray'ı Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde eleyen ilk takım oldu Steaua.
    Oysa Steaua kuradan çıktığında G.Saray yönetimi "Bundan iyisi olamaz" demişti. Hatta "Kesin eleriz" diye avuçlarını erken kaşıyanlar bile vardı. Ama evdeki hesaplar İstanbul'da şaştı; sonra da Bükreş'te iflas etti. Bence bu elenmeyle Skibbe de iflas etti. G.Saray'a galibiyet gereken maçta Skibbe'nin çift forvet oynatmaması korkaklıktı. Tek forvet Nonda da Steaua savunması arasında zavallıları oynadı.

    İkinci yarı seyircinin sesini yükseltmesi ile vites büyüten Steaua, G.Saray'ı perişan etti. Steaua forvetleri hızlı hücumlarla adeta G.Saray kalesini dövdü. Golden sonra şuurunu kaybeden G.Saray'lı oyuncuların hali perişandı. Eğer Moreno, Artur, Nikolita son vuruşlarda acele etmeseydi G.Saray Bükreş'te unutamayacağı bir hezimet yaşardı.

    Steaua'lı futbolcular yüreklerini koyarak oynarken Skibbe'li G.Saray lejyonerler ordusunu andırıyordu.
    LEVENT TÜZEMEN- Sabah

    DÖKÜLDÜLER!
    G.Saray sadece Şampiyonlar Ligi'ni kaybetmedi; belki de Skibbe'yi kaybetti. Galatasaray sadece milyonlarca euro kaybetmedi; belki de yeni gelen transferlerin karizmaları çizildi.

    Koskoca Galatasaray rakip kaleye bir şut atamadı. Şut atmıyorsunuz, kanatlardan sıfıra inemiyorsunuz. O halde maçı nasıl kazanacaksınız.

    Mehmet Topal iyi değildi. Ayhan da öyle... Çok fazla kendi defanslarına yakın oynuyorlar. Adeta işin kolayına kaçıyorlar. Ön libero demek, sadece savunma görevi yapmak değildir. Hücumda da gerekli organizasyonları yapıp ileri çıkabilmektir. Linderoth ve Hakan Balta sadece savunma özellikleri iyi olan futbolcular. Kanatlardan bindirseler de yetenekleri kısıtlı olduğu için hücum yönleri sürekli aksıyor.

    Dedik ya, Galatasaray dün gece çok şey kaybetti. Oynayan hiçbir oyuncunuz vasatı bulamazsa hakem kararları da aleyhinize oluyor. Tıpkı Galatasaray'ın dün gece yediği ilk goldeki önemli hakem hatası gibi. Maçı genelde objektif yönetmeye çalışan İtalyan hakem, yardımcısının açık bir ofsaytı görememesi nedeniyle skoru etkiledi.

    Ama dün gece Galatasaray öyle kötü oynadı ki, hakemler bu ofsaytı doğru görseler bile gol atacak bir görüntüyü maçın hiçbir dakikasında sergileyemedi.
    AHMET ÇAKAR ' Sabah

    HASAR BÜYÜK!
    Bunlar uzun boylu oyunlar. Tamamını iyi düşünüp, iyi oynayamazsan erken terhis olursun. G.Saray kendi ettiğini biçti. Ali Sami Yen'de oynanan maçı hatırlıyorum, maç öncesi senaryosu yanlış yazılmış. Oyuncu tercihleri yanlış yapılmış. Bükreş'e de o ağır kamburla geliyor. Çok zordu, öyle de oldu. Oyunun her azalan dakikası rakibin avantajı. Oyunu değiştirecek tek bir olay vardı: onda da top direğe gitti. Kewell'ın vurduğu direğe değil de gol olsa, oyunun bütün şekli değişirdi. Üstüne başına gelecek rakip sana arkada çok pozisyon verirdi. Hep deriz ya top isterse diye, istemedi. O direkten gelen top G.Saray'ın Şampiyonlar Ligi'nden dönme topu. Benim beklentilerim özel oyuncular üzerineydi.

    Lincoln biraz sallanırsa diye düşünüyordum. Futbolculuğu kadar oyuna hiç katkısı olmadı. Kewell çok büyük oyuncu. Ama tam hazır değil. Yarım saat sonra su kaynatıyor. Linderoth çok uzun bir futbol molası verdi. El freni çekik oynuyor. Ama sakatlardan dolayı bu tercih yapıldı.

    G.Saray'da hasar büyük. Büyük para kaybı var, büyük de prestij kaybı. Skibbe'nin de kredi kaybını göz ardı etmeyelim. Bu kadar büyük yatırım yapan bir takımın bu elemeyi geçmesi lazımdı. İyi hazırlanamadılar, başlarına da bu geldi.
    Vedat Okyar ' Vatan

    KAZANMAYA MECBURDU
    Adnan Polat ve arkadaşları çok güçlü bir kadro oluşturdular. Ama Şampiyonlar Ligi'ne vasat bir Romen ekibi karşısında veda ettiler. İlk maçta Skibbe'nin hataları G.Saray'ın 15 milyon Euro'suna maloldu. 1 milyon Euro'luk Skibbe, G.Saray'a büyük hasar vererek, sezon boyu tartışılacak teknik adam konumuna geldi. G.Saray bu yenilgiyi Skibbe ve onu getiren Adnan Sezgin'e fatura edecektir. Çok bilmiş Adnan Sezgin, kendi yöneteceği bir teknik adam getirme inadına G.Saray'ın son yıllarda Avrupa'daki hayal kırıklığı serisine bir halka daha eklemiş oldu.

    G.Saray kazanmaya mecburdu. Skibbe de kağıt üzerinde kazanacak kadroyu sahaya sürdü. 3 forvet Arda, Lincoln, Kewell ve önlerinde Nonda. Ancak Steaua gibi fizik gücü yüksek ve moralli bir rakip karşısında, Lincoln ve Kewell'ın fiziki yetersizlikleri Nonda'yı ileride yalnızlığa mahkum etti. Skor avantajına sahip Steaua, kontrollü oynayıp G.Saray'a boş alan bırakmıyordu. Ve sarı-kırmızılılar turu getirecek bırakın golü, pozisyonu bile bulmakta zorlandılar.
    Kadir Çetinçalı ' Vatan


    Sorumlu Adnan Sezgin'dir
    G.SARAY dün komik hatalar yaptı. Takım bütünlüğünü sağlayamadı. Steaua'nun karambol futboluna teslim oldu. Oyuna hiç zeka katamadı. Futbolcular istekliydi ama takım olarak dağınık bir görüntü vardı. Bunların sorumlusu da Adnan Sezgin'dir. Gereken transferleri zamanında yapmayarak, yanlış teknik direktör seçerek, bir ay "Bize Steaua çıksın" diye dua edip rakibi oyuncuların gözünde yumuşatarak...

    DÜN geceden sonra artık G.Saray'da gerçekler tartışılmaya başlanacak. Çünkü 'mucize' diye adlandırılan Türkiye şampiyonlukları camiayı kesmez oldu... Aranan gerçek başarı... O da sınırlar içerisinde değil, uluslararası arenada olur... Dün gecenin diyeti de UEFA Kupası'nı kazanarak ödenir. O nasıl mı olur? Onu bana değil, G.Saray'ın futbol politikalarını belirleyenlere sorun!
    Gökmen Özdemir ' Vatan


    GERÇEĞİ DEĞİŞTİRMEYECEK
    İki 90 dakikanın sonucunda iki takımı karşılaştırsak herhalde çok büyük bir farktan bahsedemeyiz. Bir tarafta kendisini ispat etmiş yaşını başını almış önemli oyuncularla Galatasaray, diğer tarafta Rumen milli oyuncuların etrafına serpiştirilmiş, dünya futbolunda az tanınan kendisini, ispat etme peşindeki Steaua. Oynanan futbol çok farklı değil.

    Bütün bu tabloda garip olan daha tecrübesiz olan tarafın yapması muhtemel sakarlıkları özellikle ilk maçta Galatasaray'ın yapmış olması.

    Yardımcı hakemin golde ofsaytı ıskalaması, Kewell'ın direkten dönen topu gruplara devam edecek takımı değiştirebilirdi belki, ama bütün bu yatırımın sonunda Galatasaray'ın bu kadar rakibinden farksız olması gerçeği değişmeyecekti.
    Mehmet Demirkol ' Milliyet

    REVİZYON GEREKİYOR!
    Yazık bir gün oldu. Esasında yazık gün İstanbul'da olmuştu. Çünkü şöyle derleyip, toparladığımız zaman Steaua Bükreş, gerçekten Galatasaray'dan daha bir takım değil. O zaman neye yanacağınızı bilemiyorsunuz. Hem çok önemli bir prestij hem de milyon eurolar ile ifade edilip, kaçırılan bir maddi gelir var ortada.
    Özellikle üzerine basarak söylüyorum, Galatasaray defansı çok basit hatalar yapıyor. İki tane kaleci degajından gelen top Galatasaray kalesinde gol tehlikesi olabiliyor. Bunu Avrupa'nın güçlü takımlarında görmek ancak tesadüflere bağlıdır.

    Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ni kaybetti, ama Avrupa'nın dışına düşmedi. UEFA Kupası'nı da, Şampiyonlar Ligi'nden çıktıktan sonra kazandığını unutmamak lazım. Galatasaray, UEFA'da yoluna devam edecek bir kadroya sahip, ancak hem oyun anlayışında hem de takımda revizyon gerekiyor. Bunu başaracaklardır kanaatindeyim...
    Mustafa Denizli - Milliyet

    Yazık oldu
    Gol arıyorduk, uzaktan vuruyorduk... Bükreş kapandıkça kapanıyor topu saklıyorduk. Bir ara Ayhan düştü atak yedik sıyırdık arkasından bir top kale direğimizden döndü, soluklandık. Yine gole koştuk, topu kaptırdık golü yedik...
    Artık 2 gol gerekti, Ayhan çıktı Ümit Karan girdi, Lincoln çıktı Hasan Şaş girdi, çok bastırdık, golle burun buruna geldik, çok da açık verdik... Zaman geçti, Milan Baroş geldi, ümitler bitti.
    Osman Tanburacı ' Yeni Şafak

    Yönetim Zaafı fark etmedi
    G.Saray'ın evinde kaybettiğini Bükreş'te bulmasının mümkün olmadığını futboldan anlayan herkes rahatlıkla görebilmişti.

    Hatta şunu da söyleyebilirim; bu maç için Romanya'ya gitmenin hiç içimden gelmeyişinin sebebi de buydu. Nitekim karşılaşmayı televizyondan seyrederken de aynı azabı yaşadım.
    Sarı-Kırmızılı takım için bütün sezon boyunca oynanacak en önemli maçların bunlar olduğunu kavrayamamış bir teknik adamla sezona başlamak bir talihsizlikti. Yönetim teknik adamın bu zaafını çok geç fark etti.
    Ahmet Çakır ' Zaman

    Skibbe Galatasaray'a Çok Fazla
    Başta Skibbe sonrasında da bir yıldan beri hiçbir şey oynamayan Lincoln, bu turun kaybedilmesinde başrolü oynadılar. Skibbe ilk maçtaki hatalara bu maçta da Hasan ve Barış'ı oynatmayarak devam etti.

    Skibbe'yi anlamak mümkün değil. Lig maçının en iyi adamları Hasan ve Barış'ı herhalde 'iyi oynamaya devam ederlerse mecburen oynatmak zorunda kalırım' diye kenarda tuttu. Barış gibi tempolu ve kuvvetli birini niye yedekte tutar anlamak mümkün değil. Bu takımda Hasan oynayabilecek durumdaysa tam bu maçın adamıydı. Hasan kapanmış defansta çalım atan, orta yapacak bir oyuncu ve bu işi iyi yaptığını Denizli maçında gösterdi.

    Galatasaray'ın Skibbe'ye 2 beden küçük geldiğini düşünüyordum ama artık şunu rahatlıkla söyleyebilirim, Galatasaray, Skibbe'ye çok fazla.
    Hakan Ünsal ' Star

    TAKIM LİNCOLN'LE 10 KİŞİ OYNUYOR.
    Galatasaray'ın bu Lincoln sorununa bir çözüm bulması gerek. Takım Lincoln'le 10 kişi oynuyor. Maç boyunca olumlu bir tek hareketini gösteremezsiniz. Skibbe'nin Hasan Şaş'ı sağ kanada çekmesi, Arda'yı oyun kurucu olarak oynatması, sol kanadı da Kewell'a teslim etmesi gerekirdi. Ama bunu yapmadı; nedendir bilemem.
    Aziz Üstel - Star

    G.SARAYLILAR HİÇ ÜZÜLMESİN
    Maçı izleyenler şöyle bir düşünsün, bu goller kaçar mıydı? İyi ki kaçtı, en azından Türkiye'ye Galatasaray 1-0 yenilmiş olarak dönüyor ve UEFA Kupasına katılmaya hak kazanıyor. Sevgili Galatasaraylılar üzülmesinler dün akşamki Galatasaray sahadan galip ayrılamazdı ve ayrılamadı da. S.Bükreş maçı bileğinin hakkıyla kazandı.
    Turgay Şeren - Akşam
#28.08.2008 15:56 0 0 0
  • yazik oldu 6azsaraya
#28.08.2008 15:58 0 0 0
  • Tek Başına Yazıp oynuyorsun
    Kolay Gele ozaman.
#28.08.2008 21:59 0 0 0
  • Tayfun Öyle Deme Herkesin Yapabileceği Şeyler Ve Bunların Dereceleri Farklıdır..
#29.08.2008 01:03 0 0 0
  • acele etme sparky
    evet hakan efendi: herkesin yapabilecegi dereceler var
    misal verem hemen insan bir seyi yanlislikla yazarsa hemen dalga gecerler gule gule hemde
#29.08.2008 07:23 0 0 0
  • Ben De Bir Misal Vereyim İstersen ?

    Konuyu Doğru Düzgün Okumadan Yorum Yapıp Saçmalayıp Rezil Olanların Da Dereceleri Farklıdır Değil Mi ?
#29.08.2008 15:05 0 0 0
  • ALLAH kalpleri bilir
#29.08.2008 15:12 0 0 0
  • bilgi için sagol Halil Abi
#29.08.2008 16:28 0 0 0
  • abi ellerine sağlık yazmışsın bayağı ama benim okuyacak zamanım yok çok uzun emeğine sağlık :D
#06.09.2008 12:13 0 0 0
  • MAALESEF RUHU YOK
#06.09.2008 12:50 0 0 0
  • isine gelmiyor diyemi yoksa skibe diyemi okumuyorsun
#06.09.2008 12:51 0 0 0
  • iste gercek bir galatasarayli GS2004 helal olsun sana abi
#06.09.2008 12:51 0 0 0
  • :D

    biz sahte galatasaraylımıyız yapma abi yaa :D
#06.09.2008 12:57 0 0 0
  • gercektende adamin ruhu yok iki tane onemli mac kaybetti ustune birde kayseri eklendi
#06.09.2008 13:06 0 0 0
  • Fiyakalim bir alemsin vallahi .


    $aka bir yanada insalla bir ana evel her sey isediyimiz gibi olur..


    Ne ruhsuz bir topcu istiyoruz ne de hoca
#06.09.2008 13:15 0 0 0
  • abi senin dusuncelerini galatasarayli taraftarlara ters geliyor
#06.09.2008 13:17 0 0 0
  • bence gercek Galatasaraylida aynen benim gibi düsünüyordur topragim
#06.09.2008 13:20 0 0 0
  • ama maindeki galatasaraylilar oyle dusunmuyorlar veya gercegi gormek istemiyorlar
#06.09.2008 13:21 0 0 0
  • $aka yapiyorlar yaw
#06.09.2008 13:37 0 0 0