Malzemeler:

2 adet bütün tavuk,
2 adet kuru soğan,
halka halka doğranmış,
3 adet sarımsak, dövülmüş,
4 dal taze kekik
1 limon,
zeytinyağı,
tuz, karabiber.

Hazırlanması:

Yemeği hazırlamaya başlamadan yarım saat önce tavuğu buzdolabından çıkartın. Yarım saat sonra iyice yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın. Fırını 220 dereceye getirin. Tavuğun içine, üzerine ve derisinin altına zeytinyağı sürüp tuz ve karabiber serpin. Fırın poşetini unlayıp fazla unu boşaltın. Soğan halkalarını poşete yerleştirin. Limonu dörde bölün. Limon dilimlerini, kekiği ve sarımsağı tavuğun içine yerleştirin. Kanatları altta kalacak şekilde tavuğu fırın poşetindeki soğanların üzerine koyun. Ağzını bağlayıp ısınmış fırına yerleştirin. Et iyice kızarana kadar pişirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 483
favori
like
share
Kıymık Tarih: 10.01.2009 00:50
su perisi sende hep tavuk yemekleri yapıyon
canımız çekiyor sonra
ellerinize sağlık teşekkürler
beratkina Tarih: 18.11.2008 11:36
en sevdiğim yemektir teşekkürler
COCO Tarih: 07.11.2008 23:24