Fırın Poşetinde Limonlu ve Otlu Tavuk

Son güncelleme: 09.01.2009 23:50
  • Malzemeler:

    2 adet bütün tavuk,
    2 adet kuru soğan,
    halka halka doğranmış,
    3 adet sarımsak, dövülmüş,
    4 dal taze kekik
    1 limon,
    zeytinyağı,
    tuz, karabiber.

    Hazırlanması:

    Yemeği hazırlamaya başlamadan yarım saat önce tavuğu buzdolabından çıkartın. Yarım saat sonra iyice yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın. Fırını 220 dereceye getirin. Tavuğun içine, üzerine ve derisinin altına zeytinyağı sürüp tuz ve karabiber serpin. Fırın poşetini unlayıp fazla unu boşaltın. Soğan halkalarını poşete yerleştirin. Limonu dörde bölün. Limon dilimlerini, kekiği ve sarımsağı tavuğun içine yerleştirin. Kanatları altta kalacak şekilde tavuğu fırın poşetindeki soğanların üzerine koyun. Ağzını bağlayıp ısınmış fırına yerleştirin. Et iyice kızarana kadar pişirin.
#29.08.2008 13:54 0 0 0
#07.11.2008 22:24 0 0 0
  • en sevdiğim yemektir teşekkürler
#18.11.2008 10:36 0 0 0
  • su perisi sende hep tavuk yemekleri yapıyon
    canımız çekiyor sonra :)
    ellerinize sağlık teşekkürler
#09.01.2009 23:50 0 0 0