Malzemeler:

1 su bardağı kırmızı mercimek,
yarım çay bardağından biraz fazla pirinç,
1 yk. kaşığı un,
1 yk. kaşığı domates salçası,
yarım çay,
bardağı zeytinyağı,
1 baş kuru soğan yemeklik doğranmış,
1 su bardağından biraz fazla haşlanmış, pişirilmiş ve kabuğu soyulmuş nohut, 1,5 tatlı kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı kuru nane.

Yapılışı:

1 baş kuru soğanı yemeklik doğranmış olarak zeytinyağıyla beraber tencereye alın. Renkleri pembeleşene kadar kavurma işlemi uygulayın. Salçayı ilave edip bir miktar daha karıştırın. Ardından yıkanmış, suyu süzülmüş kırmızı mercimek ile pirinci, arkasından da bir yk. unu ekleyin. 1-2 kez çevirdikten sonra 1,5 litre kaynamış suyu üzerine ilave edin. Mercimek ve pirinçler ezilinceye kadar pişirin. Bu arada çorbanın kıvamını ara sıra kontrol ederek kaynamış su ilave edebilirsiniz. Çorba pişmiştir dediğiniz zaman blendırdan geçirin. Tencereyi tekrar ateşe alıp nohutları ilave ederek 10 dakika kadar kaynama işlemini devam ettirin. Bu sürenin sonunda tuzunu ve nanesini ekleyip kaselerin yanına limon dilimi koyarak servise hazırlayabilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 409
favori
like
share
Lady Tarih: 29.08.2008 18:39
tşkler su perisi
semih_06 Tarih: 29.08.2008 18:24
tsk ederim
RedBull Tarih: 29.08.2008 15:08
Halama yaptiriyim Halam gildeyim