Nohutlu mercimek çorbası

Son güncelleme: 29.08.2008 17:39
  • Malzemeler:

    1 su bardağı kırmızı mercimek,
    yarım çay bardağından biraz fazla pirinç,
    1 yk. kaşığı un,
    1 yk. kaşığı domates salçası,
    yarım çay,
    bardağı zeytinyağı,
    1 baş kuru soğan yemeklik doğranmış,
    1 su bardağından biraz fazla haşlanmış, pişirilmiş ve kabuğu soyulmuş nohut, 1,5 tatlı kaşığı tuz,
    1 tatlı kaşığı kuru nane.

    Yapılışı:

    1 baş kuru soğanı yemeklik doğranmış olarak zeytinyağıyla beraber tencereye alın. Renkleri pembeleşene kadar kavurma işlemi uygulayın. Salçayı ilave edip bir miktar daha karıştırın. Ardından yıkanmış, suyu süzülmüş kırmızı mercimek ile pirinci, arkasından da bir yk. unu ekleyin. 1-2 kez çevirdikten sonra 1,5 litre kaynamış suyu üzerine ilave edin. Mercimek ve pirinçler ezilinceye kadar pişirin. Bu arada çorbanın kıvamını ara sıra kontrol ederek kaynamış su ilave edebilirsiniz. Çorba pişmiştir dediğiniz zaman blendırdan geçirin. Tencereyi tekrar ateşe alıp nohutları ilave ederek 10 dakika kadar kaynama işlemini devam ettirin. Bu sürenin sonunda tuzunu ve nanesini ekleyip kaselerin yanına limon dilimi koyarak servise hazırlayabilirsiniz.
#29.08.2008 14:05 0 0 0
  • Halama yaptiriyim Halam gildeyim
#29.08.2008 14:08 0 0 0
  • tsk ederim
#29.08.2008 17:24 0 0 0
  • tşkler su perisi
#29.08.2008 17:39 0 0 0