malzemeler:

7-8 adet patlıcan,
10-12 adet dolmalık biber,

harcı için:
5 su bardağı pirinç,
350 gr kuzu eti,
2 adet domates,
4 adet sivribiber,
1 adet soğan
1 adet maydanoz,
1 su bardağı sıvıyağ,
2 yemek kaşığı salça,
2 çaykaşığı pulbiber,
2 çay kaşığı karabiber,
yarım çay kaşığı kimyon,
1 çay kaşığı nane,
2 çay kaşığı reyhan,
1 yemek kaşığı tuz,

yapılışı: patlıcanları biberlerin büyüklüğünde kesip biberlerle beraber içlerini boşaltın.
et,soğan,domates,biber ve maydanozu ufak doğrayın,diğer malzemeleri ekleyip karıştırın,hazırladığınız harcı patlıcan ve biberlerin içine doldurun daha sonra ağızlarını birbirine geçirecek şekilde tencereye dizin.
yarım lt'den biraz fazla su ısıtın,1 su bardağı sumağı sıcak suda 5-10 dakida beklettikten sonra bir süzgeç yardımıyla sumağın suyunu kalan suyla beraber dolmaların üzerine dökün 40-45 dk normal ateşte pişirin.10 dk dinlendirdikten sonra servise hazırdır...

Afiyet olsun

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2379
favori
like
share
nalus Tarih: 01.09.2008 15:29

Teşekkürler deneyeceğim
Lady Tarih: 01.09.2008 15:14
siirt dolmasında sarımsak olmaz mı?

sarmısakmı?:207: bizim burda yaprak şiş yapılır üzerine sarmısak dökülür oda isteğe göre

1 su bardağı sumak fazla değil mi,
zaten aktardan o kadar alıp azar azar kullanıyoruz. siirtte bol anlaşılan
arkadaşım yıllardır yaparız biz bu yemeği biraz ekşi olması şart.daha lezzetli olur sumağıda kiloyla alırız evet burda sumak bol :85:
mihmandar Tarih: 01.09.2008 01:19
1 su bardağı sumak fazla değil mi,
zaten aktardan o kadar alıp azar azar kullanıyoruz. siirtte bol anlaşılan.
dilekcömert Tarih: 31.08.2008 23:00
siirt dolmasında sarımsak olmaz mı?
Lady Tarih: 31.08.2008 20:40
evet sumaklının tadı bi başka.eğer evde sumak yoksa onun yerine 1 buçuk çay kaşığı limontozuda kullanılabilir.
SU-PERISI Tarih: 31.08.2008 14:52
Eline saglık Lady,sumaklı hiç denememiştim ayrı bir lezzet verir herhalde.