Havuç Taneleri


Birçok çocuk sebze yemekten hoslanmaz ancak vitamin ve mineral deposu olduklari için sebzeleri yemeliyiz. Onlari biraz fakli malzemelerle pisirerek daha fakli tadlar yaratabilirsiniz. Belki bu yöntem size sebzeleri daha fazla sevdirir. Iste havuç taneleri de bu tariflerden biri.

Malzemeler

2 tane normal boyutlarda havuç
1 çay kasigi tereyag
1 çay kasigi susam
Limon suyu, tuz, seker
Yapimi: Havuçlari kalin yuvarlaklar biçiminde dograyin ve yumasamalari için haslayin. Daha sonra bir tavanin içinde tereyag ile karistirin. Ve sirasiyla tuzu, limon suyunu, susami ve sekeri ekleyin. Sonrasinda bir bardak suyu da tavadaki havuçlara ekleyin. birkaç dakika karistirdiktan sonra yemeginiz hazir.

Kolay Sandviç


Evde tek basinasiniz ve fazla vakit harcamadan hemen birseyler yemek istiyorsunuz. O zaman buzdolabinda yer alan malzemelerden yapilan lezzetli bir sandviç tam size göre.

Malzemeler

Sandviç ekmegi
1 dilim beyaz peynir
Domates ve salatalik
Birkaç dilim salam
Istege bagli zeytin ( varsa zeytin ezmesi de olabilir)
Yapimi: Eger, zeytin ezmesi kullanacaksaniz ekmegin içine öncelikle bunu sürün. Sonrada peynir ve salami dilimlerini koyun. Bunlarin üstüne de salatalik ve domates dilimlerini yerlestirin. Iste hem lezzetli hem de vitaminli sandviçiniz tam 5 dakikada hazir.

Peynirli Chips





Aslinda bu çok da öyle vitamini olan ya da yararli bir yemek degil. Ancak arada sirada yapabileceginiz bir atistirma olabilir.

Bu tarifi yaparken firin kullanmaniz gerekiyor. Bu konuda büyüklerinizden yardim alabilirsiniz.

Malzemeler

2 paket chips
Rendelenmis kasar
Yapimi:Hazir olarak aldiginiz chipsleri genis bir tabaga düzgün bir biçemde yerlestirin ve firina koyun. Birkaç dakika sonra chipslerin üzerine rendelenmis kasari serpin ve 3 dakika kasarlar erinyinceye kadar firinda bekletin. kasarlarin üzeri hafif kizarinca yemeginizi firindan çikarin. Yaninda bir bardak meyve suyu ile afiyetle yiyin.

Dondurulmus Muz


Malzemeler

Istediginiz kadar muz
Istediginiz kadar taze çilek
1 bardak portakal suyu
Yapimi:Muzlarin kabuklarini soyun ve bir gece buzlukta bekletin.Buzlukta beklemis muzlari blender içinde parçalayip, ezin. Sonra da içine portakal suyunu ekleyin. Yumasayana kadar blenderi çalistirin. Tadi meyveli dondurmayi andiran bu lezzetli tatliyi istersen hemen yiyebilir ya da daha sonrasi için dondurabilirsin.

Hepinize afiyet olsun

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 889
favori
like
share
liamsi Tarih: 21.03.2006 01:24
Emeğiniz için sonsuz teşekkürler.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 02:19
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
masarac Tarih: 29.12.2005 02:19
[COLOR=tomato]Paylaşım için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 17:11
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
SU-PERISI Tarih: 13.12.2005 20:33
tarif için teşekkürler eline saglık
dostbildiklerim Tarih: 27.09.2005 15:14
Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
DeNiZKiZi Tarih: 27.09.2005 14:16
Ellerine saglik emeklerin icin tesekkurler
PALADAYI Tarih: 24.09.2005 10:12
[COLOR=coral]Ellerine sağlık teşekkürler
keto_41 Tarih: 23.04.2005 16:12
Usta ellerine saglik cok cok tskler