Gereçler:
Yarım kg ( 25-30 adet) küçük karides
8-10 bardak su 1/ 2 kahve fincanı sirke
2 yemek kaşığı tuz
Yapılışı:
1. Bir tencereye ölçülü su, tuz ve sirkeyi koyup kaynatın. Yıkanmış karidesleri bu suyun içinde 10 dk pişirin.
2. Kaynama suyunu boşaltın ve karidesleri soğuk sudan geçirin. Karideslerin başlarını kopartıp şeffaf kabuklarını çıkartın. Sırtındaki siyah iplikçiği de ayırın. Haşladığınız karidesi istediğiniz biçimde değerlendirin.
Not: Marmara ve İzmir bölgesinde avlanan karideslerin 50-60 adedi 1 kg gelir. Oysa İskenderun, Mersin karidesleri, iri oldukları için 30-35 adedi 1 kg gelebilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 881
favori
like
share
hola Tarih: 13.09.2008 13:58
kolay bir tarif teşekkürler
by_cyber Tarih: 07.07.2008 16:51
teşekkür
liamsi Tarih: 19.03.2006 11:25
:70aylaşımın için teşekkürler,ellerine emeklerine sağlık.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 02:53
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
masarac Tarih: 28.12.2005 05:35
[MARQUEE]ellerinize sağlık.verdiğiniz emekler için teşekkür ederim. :3:ALLAH razı olsun[/MARQUEE]
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 20:50
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
keto_41 Tarih: 12.10.2005 03:49
paylasim icin tessekur ederim
dostbildiklerim Tarih: 28.09.2005 10:52
Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
DeNiZKiZi Tarih: 27.09.2005 13:51
Ellerine saglik emeklerin icin tesekkurler