Gereçler:
25 adet orta boy karides
Tuz
1 limon suyu
1 çay bardağı un
3 yumurta
1 bardak galeta unu 1,5 sıvı yağ
Garnitürü:
1/ 2 demet maydanoz
1 limon
1/ 2 tertip tartar sos
Yapılışı:
1. Karideslerin çiğ olarak başlarını kopartın ve kabuklarını soyun. Bıçağın ucuyla sırtını boydan boya çizerek, içindeki siyah bağırsağı çıkartın. Sırtından uzunlamasına kesip yaprak gibi ikiye açın. Tuz ve limon suyu ile karıştırın.
2. Yumurtaları bir kaba kırın ve hafif çırpın. Un ve galetayı da ayrı tabaklara koyun. Karidesleri önce una, sonra yumurtaya ve galeta ununa bulayın. Karideslerin üzerine elinizle bastırarak şekil verin.
3. Yağı kızdırın ve karidesleri içine atarak 2-3 dakika arayla pembe renkte kızartın. Önce süzgece çıkartın, kağıt üzerinde yağını aldıktan sorna, uygun bir tabağa yerleştirin. Limon dilimleri ve maydanoz yapraklarıyla süsleyin. Ayrı olarak tartar sosu ile de servis yapabilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 6845
favori
like
share
sakin75 Tarih: 03.07.2006 14:32
teşekkürler
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 00:37
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 24.02.2006 23:10
Ellerinize yüreğinize sağlık.Yapanlara afiyet olsun.
refik Tarih: 08.01.2006 22:16
emeğinize sağlık tarif için
casper Tarih: 29.12.2005 17:21
paylaşımın için teşekkürler
ens_selman Tarih: 28.12.2005 03:08
çok teşekkürler :5:
masarac Tarih: 28.12.2005 02:44
Paylaşma isteğiniz neticesinde verdiğiniz emeklerinizin hepsine tek tek teşekkür ederim.ALLAH sizden ve hepimizden razı olsun
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 13:26
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
SU-PERISI Tarih: 12.12.2005 11:26
teşekkürler kardeşim eline sağlık