Gereçler:
1 ince tavuk
1 baş soğan
1 baş havuç 3 su bardağı dolusu iç ceviz
3c büyük dilim bayat ekmek
Tuz-kırmızı biber
1-2 diş sarmısak

Yapılışı:
Süslemek için maydanoz yaprakları

1. Temizlenmiş ve yıkanmış tavuğu dörde bölünmüş soğan, havuç ve yeterince suyla birlikte ateşe koyun. Kaynamaya başlarken üzerindeki köpüğü alın. Bir kaşık tuz katıp kısık ateşte yumuşayana dek pişirin. Ateşten indirin ve ılımaya bırakın.
2. Tavuğu tencereden çıkartın. Kemiklerini ve derisini ayırın. Etleri de iri parçalara bölün.
3. Cevizleri bir kere et makinasında çekin. Ekmeklerin kabuklarını çıkartıp ıslatın ve suyunu sıkarak azar azar çekilmiş cevize katın. 1-2 diş dövülmüş sarmısak, dilediğiniz kadar kırmızıbiber ve tuz koyun. Tekrar makineden geçirin. Akan yağları bir fincana toplayın.
4. Ceviz içine, azar azar tavuk suyunu katıp tahta kaşıkla karıştırın. Koyu bir boza kıvamına gelen salçanın yarısını tavuk etleriyle karıştırın. Uzun bir servis tabağına yerleştirin. Üzerini de kalan salçayla kapatın. Ceviz yağı gezdirip maydanoz yapraklarıyla süsleyin.
Not: Et makinası bulunmadığı zaman, cevizleri önce badem makinasından geçirin. Sonra da ekmekle karıştırıp havanda iyice dövün. Ceviz içinin bir kısmını sağlamca bir tülbente koyup kaynayan suyun buharında tutun. Yağını çıkarmak için, avucunuzda bastırarak sıkın ve akan yağı bir fincana alın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 729
favori
like
share
SquadroN Tarih: 31.07.2008 15:59
Sağolasın
by_cyber Tarih: 07.07.2008 19:56
paylaşım için thanks
liamsi Tarih: 19.03.2006 11:22
:70aylaşımın için teşekkürler,ellerine emeklerine sağlık.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 02:51
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
masarac Tarih: 28.12.2005 05:39
[MARQUEE]ellerinize sağlık.verdiğiniz emekler için teşekkür ederim. :3:ALLAH razı olsun[/MARQUEE]
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 20:42
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
keto_41 Tarih: 12.10.2005 03:55
ellerine saglik cok tessekur ederim
dostbildiklerim Tarih: 27.09.2005 15:19
Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
DeNiZKiZi Tarih: 27.09.2005 13:51
Ellerine saglik emeklerin icin tesekkurler