MALZEMELER

tarçın
4 adet elma
4 adet yumurta
1 paket vanilya
125 gr margarin
3 su bardağı un
12 yemek kaşığı süt
1.5 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu


HAZIRLANIŞI

Yumurtaların beyazını ayırıp, çırpın. Yumurta sarılarını ise şeker ve yağ ile çırpın. Un, süt, kabartma tozu, yağ ve vanilya ilave edip, yağladığınız kalıba dökün.
Önceden soyup, ayıkladığınız elmaları, bir parmak kalınlığında dilimleyin. Hamurun üzerine birbirlerine bitişik olacak şekilde dizin. Üzerine tarçın ve toz şeker serpin. Önceden ısıttığınız fırında yirmi dakika yüzseksen derecede , sonra yirmi dakika da yüzelli derecede pişirin.


:72:

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 455
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 27.11.2008 00:46
Tarif için teşekkürler.
ufuksualp Tarih: 24.11.2008 21:20
deneyecegim sagolun.
nalus Tarih: 08.09.2008 12:50
hımmm güzel bir armağan teşekkürler