Yayla çorbası,
İslim kebabı,
Çoban salata,
Kadayıf dolma

İSLİM KEBABI


Malzemeler:

1,5kg ince uzun patlıcan
4-5 adet çarliston biber, irice doğranmış
3-4 adet küçük domates
köfte için:
yarım kg kıyma
1 yumurta
1 kuru soğan
2-3 diş sarımsak
2-3 dilim ekmek içi (fırında kurutulup rondoda çekilmiş)
tuz
karabiber
sos için:
2-3 domates
sıvıyağ
1 çay bardağı su
tuz

Hazırlanması:

Patlıcanların kabuklarının bir kısmını ortadan kesin, böylece diğer dilimlerken kenarlarında çizgiler kalsın. Dilimleri tuzlayın veya tuzlu suda bekletin.

Bu arada köfteyi hazırlayın. Köfte harcındaki tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun. Harçtan yumurtadan biraz küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Cam tepside fırına sürüp 200C'de pişirin.

Köfteler pişerken patlıcanları kızgın yağda hafif pembeleşene kadar kızartın.

Derin bir kaseye 2 patlıcan dilimini karşılıklı yerleştirin. İçine bir köfte koyup patlıcanları üzerine kapatın. Kaseyi ters çevirin, kebabı fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine 1 biber dilimi ve 1 domates dilimi yerleştirip kürdan batırın ve 200C'de pişirin.

Sosu için domatesleri soyup rendeleyin. Biraz sıvıyağ ile tavada öldürün, suyu ilave edip kaynatın. Tuzunu da ekledikten sonra tabaklara paylaştırın.

KADAYIF DOLMA - MALZEMELER

500 GR TAZE KADAYIF
200 GR CEVİZ İÇİ
SIVI YAĞ

ŞERBETİ İÇİN

1 KİLO TOZ ŞEKER
600 GR SU
LİMON

HAZIRLANIŞI

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 413
favori
like
share
nalus Tarih: 02.09.2008 18:02
süper bir menü teşekkürler