Malzemeler.

2 adet tavuk göğüs eti
1 demet dereotu
2 adet tatlı elma
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi (İri parçalar halinde çekilecek.)

Sosu için;

3 tepeleme yemek kaşığı mayonez
4 tepeleme yemek kaşığı tatlı yoğurt
1 su bardağı tavuk suyu
2 diş sarmısak
2 çay kaşığı tuz

Yapılışı.

Tavuk göğüs eti 1 adet bütün soğanla birlikte su bardağı suyuyla iyice haşlanır. Haşlanmış tavuk etleri tencereden süzülerek çıkarılır. Soğuması beklenip keskin bir bıçakla tavla zarı formunda doğranır. Üzerine incecik kıyılmış dereotu da eklenip iyice karıştırılır. Salatanın sosunun hazırlanması için; mayonez ve yoğurt derin bir kapta karıştırılır. Tavuğun haşlama suyundan 1 su bardağı kadar katılıp tuz ve birazcık da karabiber eklenir ve çatalla çırpılır. Dövülmüş sarmısaklar ilave edilip iyice karıştırılır ve bir kenarda bekletilir. Elmalar soyup ayıklandıktan sonra tavla zarı formunda doğranır. Elma ve tavuk etleri mayonezli sosun içine aktarılır. Bir taraftan malzemeler karıştırılmaya devam edilirken, bir taraftan da iri çekilmiş ceviz içi ilave edilip iyice harmanlanır. Karışım salata tabağına aktarılıp üzeri elma dilimleri ve taze üzüm taneleriyle süslenerek servise sunulur. Arzu edilirse, sostaki mayonez miktarı artırılabilir ve hiç yoğurt eklenmeyebilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 497
favori
like
share
ft43 Tarih: 11.10.2008 19:17
tavuk sevmem...elmalara yazık olmuş
klinik Tarih: 11.10.2008 14:44
hmm gercekten cok leziz olmali hemen gidip bende deniorum.