Malzemeler.

2 adet tavuk budu (2 adet tavuk göğüs eti de kullanabilirsiniz.)
1 çay kaşığı tuz, karabiber
2 çay kaşığı toz köri
1 su bardağı haşlanmış mısır yarması (ya da tane mısır) (Konserve mısır da kullanbilirsiniz.)
8-9 su bardağı su

Terbiyesi için;

1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurtanın sarısı
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz, karabiber

Yapılışı.

Tavuk göğüs eti ya da butlar 8-9 su bardağı suyla haşlanır. Lezzet katması için suya bir adet soyulmuş soğan atılır. Tuz ve karabiber serpiştirilir. Tavuk haşlanırken üzerinde biriken köpük el kevgiriyle alınmalıdır. Ocaktan alıp suyu süzüldükten sonra but etleri kemiklerden ayrılır ve iri parçalar halinde didiklenir. Diğer taraftan; tavuk suyu tekrar tencereye alınıp üzerine didiklenmiş tavuk etleri ve toz köri ilave edildikten sonra orta ısılı ateşte, kaynamaya bırakılır. Önceden haşlanmış olan mısır ya da konserve, tane mısır da aktarılıp karıştırılır. Diğer taraftan, terbiye sosunun hazırlanması için; yoğurt 2 su bardağı suyla çırpılıp üzerine yumurta sarısı aktarıldıktan sonra tel çırpacak yardımıyla çırpılır.



Tuz ve karabiber serpilip tekrar çırpılır. Kaynamakta olan çorbanın suyundan bir kepçe kadar alınarak unlu karışıma eklenip karışımın ılınması sağlanır. Bir yandan çorba karıştırılmaya devam edilirken, bir yandan da ılık hale gelen terbiye sosu tencereye aktarılır. Sürekli karıştırılarak koyu ayran kıvamına gelinceye kadar, 10 dakika daha pişirildikten sonra ocaktan alınır. İstenirse 2 tatlı kaşığı tereyağında kavrulmuş kırmızı pul biber üzerinde gezdirilebilir. Kuru fesleğen ya da kuru naneyle de süslenebilir. Tarhana çorbası kıvamında ve köriden dolayı sarı olan çorba sıcak sıcak servise sunulur.

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 722
favori
like
share
karasuu Tarih: 05.09.2008 17:51
tesekkürler
adil_can Tarih: 04.09.2008 13:52
Sağol tesekkür ederim