RAMAZAN'IN 3.GÜNÜN MENÜSÜ

Son güncelleme: 23.07.2009 21:38
  • RAMAZAN'IN 3. GÜNÜ 3 EYLÜL 2008
    noimage
    GÜNÜN MENÜSÜ
    noimage
    Domates çorbası,

    Hünkar Beğendi

    Şehriyeli pirinç pilavı,

    Ayran




    Domates Çorbası tarifi

    Malzemeler:

    2 yemek kaşığı sıvıyağ
    2 yemek kaşığı un
    1 yemek kaşığı salça
    5 adet rendelenmiş domates
    5 su bardağı su
    2 yemek kaşığı süt
    tuz


    Hazırlanması:

    2 yemek kaşığı sıvıyağ ile 2 yemek kaşığı unu biraz kavurun.

    1 yemek kaşığı salça ile 5 adet rendelenmiş domates ekleyin. Topaklanırsa bu aşamada el blendırı ile karıştırın.

    Daha sonra 5 su bardağı su ekleyin.Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.

    Servis yaparken tencereye sütü ve tuzu ilave edin.
    İsteğe göre üzerine kaşar rendesi serpin.

    HÜNKARBEĞENDİ - MALZEMELER

    2 ADET PATLICAN
    1 BARDAK SÜT
    1 YEMEK KAŞIĞI UN
    Y. ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
    50 GR KAŞAR PEYNİRİ
    PUL BİBER
    KIRMIZI BİBER
    KARABİBER VE TUZ
    500 GR KUZU VEYA DANA ETİ
    1 ADET ORTA BOY SOĞAN
    1 ADET DOMATES
    2 ADET SİVRİ BİBER
    2 DİŞ SARMISAK
    YARIM ÇAY BARDAĞI YAĞ
#03.09.2008 15:42 0 0 0
  • Emeğinize sağlık güzel bir paylaşım...
#23.07.2009 21:38 0 0 0