2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
5 adet rendelenmiş domates
5 su bardağı su
2 yemek kaşığı süt
tuz
Hazırlanması:
2 yemek kaşığı sıvıyağ ile 2 yemek kaşığı unu biraz kavurun.
1 yemek kaşığı salça ile 5 adet rendelenmiş domates ekleyin. Topaklanırsa bu aşamada el blendırı ile karıştırın.
Daha sonra 5 su bardağı su ekleyin.Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
Servis yaparken tencereye sütü ve tuzu ilave edin.
İsteğe göre üzerine kaşar rendesi serpin.
HÜNKARBEĞENDİ - MALZEMELER
2 ADET PATLICAN
1 BARDAK SÜT
1 YEMEK KAŞIĞI UN
Y. ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
50 GR KAŞAR PEYNİRİ
PUL BİBER
KIRMIZI BİBER
KARABİBER VE TUZ
500 GR KUZU VEYA DANA ETİ
1 ADET ORTA BOY SOĞAN
1 ADET DOMATES
2 ADET SİVRİ BİBER
2 DİŞ SARMISAK
YARIM ÇAY BARDAĞI YAĞ