RAMAZAN'IN 3. GÜNÜ 3 EYLÜL 2008

GÜNÜN MENÜSÜ

Domates çorbası,

Hünkar Beğendi

Şehriyeli pirinç pilavı,

Ayran




Domates Çorbası tarifi

Malzemeler:

2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
5 adet rendelenmiş domates
5 su bardağı su
2 yemek kaşığı süt
tuz


Hazırlanması:

2 yemek kaşığı sıvıyağ ile 2 yemek kaşığı unu biraz kavurun.

1 yemek kaşığı salça ile 5 adet rendelenmiş domates ekleyin. Topaklanırsa bu aşamada el blendırı ile karıştırın.

Daha sonra 5 su bardağı su ekleyin.Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.

Servis yaparken tencereye sütü ve tuzu ilave edin.
İsteğe göre üzerine kaşar rendesi serpin.

HÜNKARBEĞENDİ - MALZEMELER

2 ADET PATLICAN
1 BARDAK SÜT
1 YEMEK KAŞIĞI UN
Y. ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
50 GR KAŞAR PEYNİRİ
PUL BİBER
KIRMIZI BİBER
KARABİBER VE TUZ
500 GR KUZU VEYA DANA ETİ
1 ADET ORTA BOY SOĞAN
1 ADET DOMATES
2 ADET SİVRİ BİBER
2 DİŞ SARMISAK
YARIM ÇAY BARDAĞI YAĞ

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 513
favori
like
share
MAVi Tarih: 23.07.2009 22:38
Emeğinize sağlık güzel bir paylaşım...:3: