Malzemeler

8 yumurta
100 gr kuşbaşı dana eti
2 kabak
2 yemek kaşığı salça
4 dilim ekmek
5 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pulbiber
4 yemek kaşığı beşamel sos
Tuz

Yapılışı.

Bir tavada iki kaşık yağı kızdırın, dilimlere ayırdığınız kabağı ve salçayı koyarak pişirin. Öte yandan, kuşbaşı etleri 20 gr tereyağında çevirin ve biraz su koyarak yumuşayıncaya kadar pişirin. Yumurtaları bir kaba kırın, biraz tuz ve biber ekleyerek çırpın. Tereyağının geri kalan bölümünü bir başka tavada eritin ve yumurtaları bu tavaya boşaltarak, tahta bir kaşıkla krema haline gelinceye kadar karıştırın. Tavayı ateşten alın, içine dört kaşık beşamel sos katın. Karıştırarak kızartılmış tost ekmeklerinin üzerine yerleştirin. Kabaklı ve kuşbaşı etli karışımı, yumurtaların üzerine dökerek, sıcak olarak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 894
favori
like
share
güven Tarih: 03.11.2008 14:13
tşk saolasın
bycarizma94 Tarih: 03.11.2008 11:15
ellerine sağlık...........çok güzel
bycarizma94 Tarih: 03.11.2008 11:06
[QUOTE=refik;2886033]güzel tariflerin için ellerine sağlık
ellerine sağlık çok güzel olmuş
refik Tarih: 04.09.2008 14:35
güzel tariflerin için ellerine sağlık