Malzemeler :

Hamur için :
210 gr un (1,5 su bardağı ),
½ tatlı kaşığı tuz,
40 gr oda ısısında tereyağı
İç için :
1 su bardağı ayıklanmış zeytin,
3–4 adet sivri biber,
1 adet kuru soğan

Yapılışı :

Fritöze yağ doldurup 190 dereceye kızdırın. Un, tereyağı ve ½ su bardağı suyu yoğurun ve hamuru top haline getirin. Nemli bir bezle örtüp en az yarım saat dinlendirin. Hamuru 3-4 mm inceliğinde açın ve 10 cm büyüklüğünde karelere bölün. Zeytin, sivri biber ve soğanı Rondo’da kıyın ve her bir kareye hazırladığınız içten bir tatlı kaşığı koyun . Su ile hamurun kenarlarını ıslatın böylece daha rahat yapıştırabilirsiniz. Üçgen biçiminde katlayın. Çatal yardımı ile iyice yapıştırın. Unlanmış tabağa alınmış böreklerinizi fritözün ışığı sönünce kızgın yağda 3-4 dk. kızartın. Sıcak servis yapın

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 396
favori
like
share
bluenight_16 Tarih: 14.11.2008 20:04
uyyy'''çok cüzel daa
BoardBeLasi Tarih: 13.09.2008 00:27
paylasim icin tskler SU-PERISI
bahriye01 Tarih: 06.09.2008 16:00
elerinize sağlık