Zeytinli Börek

Son güncelleme: 14.11.2008 19:04
  • Malzemeler :

    Hamur için :
    210 gr un (1,5 su bardağı ),
    ½ tatlı kaşığı tuz,
    40 gr oda ısısında tereyağı
    İç için :
    1 su bardağı ayıklanmış zeytin,
    3-4 adet sivri biber,
    1 adet kuru soğan

    Yapılışı :

    Fritöze yağ doldurup 190 dereceye kızdırın. Un, tereyağı ve ½ su bardağı suyu yoğurun ve hamuru top haline getirin. Nemli bir bezle örtüp en az yarım saat dinlendirin. Hamuru 3-4 mm inceliğinde açın ve 10 cm büyüklüğünde karelere bölün. Zeytin, sivri biber ve soğanı Rondo'da kıyın ve her bir kareye hazırladığınız içten bir tatlı kaşığı koyun . Su ile hamurun kenarlarını ıslatın böylece daha rahat yapıştırabilirsiniz. Üçgen biçiminde katlayın. Çatal yardımı ile iyice yapıştırın. Unlanmış tabağa alınmış böreklerinizi fritözün ışığı sönünce kızgın yağda 3-4 dk. kızartın. Sıcak servis yapın
#05.09.2008 00:21 0 0 0
  • Teşeşür ederim çok işime yaradı. Güzel bir tarif.
#05.09.2008 10:58 0 0 0
  • elerinize sağlık
#06.09.2008 15:00 0 0 0
  • paylasim icin tskler SU-PERISI
#12.09.2008 23:27 0 0 0
  • uyyy'''çok cüzel daa
#14.11.2008 19:04 0 0 0