NOHUTLU KUZU KEBABI

Son güncelleme: 28.09.2008 20:29
  • Malzemeler :

    1kg kuzu kuşbaşı
    1 yemek kaşığı zeytinyağı
    10-15 adet arpacık soğan
    1 su bardağı pişmiş ve kabukları soyulmuş nohut
    1 su bardağı kaynamış su
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1 tatlı kaşığı tuz

    Yapılışı :

    Eti soğuk suda yıkayıp kevgire koyun, suyunun süzülmesini sağlayın. Derince bir tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağını ve etleri koyup tencerenin kapalı vaziyette, orta hararetli ateşte, ara sıra karıştırmak suretiyle etler bıraktığı suyu çekip yumuşayana kadar pişirin. Pişmeye yakın arpacık soğanları ilave edin. Tuzunu ilave edin ve biraz soğuyunca servis yapacağınız fırın kabına etleri boşaltın. Üzerine nohutları serpin, hafif bir şekilde et ve nohutları karıştırın. (Aksi taktirde etler ezilir.) Domates salçasını bir su bardağı kaynamış su ile sulandırıp etlerin üzerine gezdirin. Servise yarım saat kala üzerini folyoyla kapatarak 200C ısıtılmış fırında 20-25 dakika tutun. Böylece hem etler fırınlanmış hem de yemeğiniz ısınmış olacaktır
#05.09.2008 00:39 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler ablacım
#05.09.2008 05:05 0 0 0
  • paylaşım için sagolun
#24.09.2008 18:40 0 0 0
  • tarif için teşekkürler olsada yesek
#28.09.2008 20:29 0 0 0