Malzemeler :

750 gr az yağlı dana eti
3 adet orta boy soğan
3-4 adet lavaş ekmek
yarım çay bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı et suyu
karabiber tuz

Yapılışı :

Etler iri yemeklik doğranır, az suda çok pişmiş şekilde haşlanır. Soğuyunca elle didilerek parçalanır. Soğanlar yemeklik doğranır ve hafif pembeleşene kadar kavrulur. Karabiber,tuz ve etler eklenip karıştırılır. Tepsinin altını kaplayacak şekilde lavaş döşenir. Ortasına etli karışım dökülür,en üstü yine lavaşla kapatılarak üzerine et suyu gezdirilir.Orta sıcaklıktaki fırında 15-20 dakika pişirilir. Lavaş kızarınca fırından çıkarılarak dilimlenip servis yapılır.Afiyet olsun.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 724
favori
like
share
konref Tarih: 24.09.2008 19:39
güzel tarik eline saglık
Nerqish Tarih: 08.09.2008 19:17
[COLOR="SlateGray"]Ayy canim cekti hayatim vallahi ellerine saglik