Malzemeler :

350 gr.Taze kaymak-
1 demet pazı-
1 bardak pilavlık bulgur-
1 ad kuru soğan-
yarım bardak iri dövülmüş file badem-
2 çorba kaşığı kuru reyhan-
tuz -karabiber.

Yapılışı :

Pazı yaprakları yıkanır.Damarları ayıklanır.Sıcak suya batırılıp çıkarılmak suretiyle haşlanır.Diğer taraftan 1 bardak pilavlık bulgur üzerine 1 bardak sıcak su dökülerek ağzı kapatılır 15 dakika demlenir.Sonra içerisine 200 gr taze kaymak 2 çorba kaşığı kuru reyhan 1 ad kuru soğan rendesi tuz karabiber ve file bademler eklenerek iyice yoğrulur.Pazı yaprakları ile ufak ufak sarılır.Fırına girebilecek bir pyrex e dizilir.Üzerine 1 bardak sıcak su gezdirilir ve kalan 150 gr taze kaymak ufak ufak serpiştirilir.Ağzı folyoyla kapalı olarak 20 dakika 180 derecede fırında pişirilir.AFİYET OLSUN

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 491
favori
like
share
SuRMeLi Tarih: 06.09.2008 01:49
Tesekkurler su abla. :3: