Akıllı Kartlardan sonra Akıllı Duraklar da Türkiye’de ilk kez Çorum’da

Son güncelleme: 07.09.2008 02:27
  • noimage

    Çorum Belediyesi bir teknolojik gelişmede daha öncü oluyor. Türkiye'de ilk kez toplu ulaşımda kullanılmaya başlanacak olan "Akıllı Durak" sistemi ile Çorumlular artık daha hızlı ve kaliteli bir toplu ulaşım imkanına sahip olacak. Belediye Başkanı Turan Atlamaz'ı ziyaret ederek yeni gelişmeler hakkında bilgi veren Asis Elektronik ve Bilişim Sistemleri A.Ş Satış Müdürü Can Saad El Abyad, Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz'a toplu ulaşımdaki teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiği için tebrik etti.

    Çorum'da toplu ulaşımda son yıllarda büyük bir dönüşüm yaşandığına dikkat çeken Belediye Başkanı Turan Atlamaz, bu dönüşümün ilk önce otobüs duraklarının yenilenmesi ile başladığını Akıllı Kart Sistemine geçilmesiyle devam ettiğini, daha sonra ise tüm otobüslerin yenilendiğini vurguladı. Şimdi ise bu gelişmelere ek olarak Türkiye'de ilk kez Akıllı Durak sistemini Çorumlularla buluşturacaklarının altını çizen Başkan Atlamaz, "Bir kentin toplu ulaşımının önemini o kent için hiç kimse yadsıyamaz. Toplu taşıma, alt yapı kadar önemli unsurlardan birisidir. Bu nedenle Çorum Belediyesi olarak toplu ulaşımın iyileştirilmesi için çok önemli çalışmalara imza attık. Halen de bu çalışmalara devam ediyoruz" diye konuştu.

    Daha önce uygulamaya geçirdikleri Akıllı Kart ile toplu taşımayı hızlı ve rahat hale getirdiklerini, Akıllı Durak sistemiyle de bunu daha da güçlendirdiklerini ifade eden Başkan Atlamaz, Türkiye'de ilk kez hayata geçirilecek olan bu sistem ile birlikte Otobüsüm Ne zaman gelecek, Acaba Otobüsü kaçırdım mı, Beklediğim otobüs bu duraktan geçer mi? gibi soruların da artık tarihe karışacağını söyledi.

    Uydu araçlarıyla sürekli kontrol halinde hangi otobüsün hangi duraktan hareket ettiği, hangi durağa yaklaştığının bu sistemle rahatça bilineceğini, gitmek istenilen yöndeki otobüsün durağa mesafesinin ölçülüp, duraklara yerleştirilecek elektronik ekranlarda otomatik olarak görünebileceğini de sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Turan Atlamaz, "Akıllı Durak sistemi şimdilik üç durakta uygulanacak. Bu Duraklar Kubbeli Cami Durağı, Valilik Durağı ve Saat Kulesi. Bir süre sonra bu sistemi diğer duraklarımızda da uygulayamaya koyacağız. Bu güzel hizmet vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.

    Otobüslerde artık Kredi Kartları da Akıllı Kart görevi yapacak

    Belediye Başkanı Turan Atlamaz, bir süre önce uygulamaya geçirilen ve vatandaşların da kısa sürede benimsediği Akıllı Kart sistemini daha da geliştirerek "Toplu Ulaşımda Kredi Kartı" dönemini başlattıklarını söyledi. Bu konuda bir açıklama yapan Başkan Atlamaz, toplu ulaşım otobüslerinde mevcut Akıllı Kartların yanında uyumlu banka kartlarının da Akıllı Kart olarak işlem göreceğini, bu konudaki alt yapı çalışmalarını tamamladıklarını belirtti. Banka kartlarının kullanımı ile birlikte hızlı ulaşım sisteminde daha da hız kazanılacağını dile getiren Atlamaz, "Büyük şehirlerin bazılarında uygulanan bu sistemi Çorum Belediyesi'nde uygulamaya koyuyoruz. Böylelikle vatandaşlarımızın bozuk para bulundurma sorunu da ortadan kalkmış olacaktır" şeklinde konuştu.

    Atlamaz: Toplu ulaşımda jeton yerine Akıllı Kart kullanın

    Belediye Başkanı Turan Atlamaz, toplu ulaşımda bir süre önce uygulamaya konan Akıllı Kart ve jeton uygulamasının çabuk benimsendiğine dikkat çekerek, vatandaşların özellikle Akıllı Kart kullanmaları için çağrıda bulundu. Jeton kullanımının ülkemizin döviz kaybına neden olduğunun altını çizen Başkan Atlamaz, "Vatandaşlarımız jeton yerine Akıllı Kart'a yönelmeli. Akıllı Kart, jetona göre avantajları daha fazla olan bir uygulama. Tüm vatandaşlarımızın bu konuda daha duyarlı davranarak Akıllı Kartları daha fazla tercih edeceğini umuyorum. Zaten uygulamaya koyacağımız banka kartlarının da halk otobüslerinde Akıllı Kart gibi kullanılmaya başlanmasıyla jeton kullanımının daha da azalacağını, ülkemizin daha fazla döviz kaybına meydan vermeyeceklerine inanıyorum" şeklinde konuştu.
#07.09.2008 02:27 0 0 0