Muhammed Atta

Son güncelleme: 18.10.2008 15:48
  • noimage

    Muhammed Atta (1968 - 2001)

    11 Eylül terörist saldırısında Amerika'daki Dünya Ticaret Merkezi'ne çarpan uçağı kaçıran, Birleşik Devletler Adalet Bakanlığı tarafından teşhis edilen 5 teröristten biri. Saldırının lideri olduğuna inanılıyor.

    Muhammed Atta, 1 Eylül 1968de Mısır, Kafr El Sheik de (Nil Deltasında bir şehir) doğdu. Kahirede büyüdü ve Kahire Üniversitesinden mimar olarak mezun oldu. Daha sonra, 1993 1999 yılları arası Hamburg Teknik Üniversitesinde şehir Planlama okumak üzere Almanyaya taşındı. Başlangıçta; Muhammed Atta, 1986da İsrail tarafından kontrol edilen West Bankde bir otobüsü bombalayan Ürdünlü Mahmud Mahmud Atta ile karıştırıldı.

    Almanyada bulunan gerçek Muhammed Atta, Birleşik Arap Emirliklerinin vatandaşlığına geçmek için başvurmuştu. Alman arkadaşları onu dini inançları kuvvetli, zeki ve Batının Ortadoğu politikalarına (Oslo süreci ve Körfez Savaşı dahil) kızgın olarak tanımlıyorlar.

    Muhammed Atta Almanyada iken gittikçe daha dindar olmaya başladı; özellikle, 1995 yılında Mekkeye hacca gittikten ve 1999 yılında İslâmi bir gruba katıldıktan sonra. 1999un sonlarında muhtemelen Orta Doğu ülkelerinin seyahat vizelerinin silinmesi için pasaportunun kaybolduğunu bildirdi. Temmuz 2000de Florida, Venicedeki Huffman Uluslararası Havacılığa kaydoldu. Her zaman Amerikan Havayolları 175 sefer sayılı uçağın korsanlarından Marwan Alshehhi ile beraberdi. Atta, Suudi Kraliyet ailesi asıllı olduğunu iddia ediyor ve Alshehhiyi koruması olarak tanıştırıyordu. Aralık ayında, Miami bölgesine Boing 727 simulatörleri ile çalışmak için gitti. Daha sonra Almanyaya döndü ve Mayıs 2001de tekrar ayrılarak önce İspanyaya oradan da Floridaya gitti.

    Birleşik Devletler araştırmacıları 4 Eylül de Atta nın Birleşik Arap Emirliklerindeki Mustafa Ahmed'e bir paket gönderdiğini iddia ettiler. (Mustafa Ahmed Usama Bin Ladin in terör örgütü olan El-Kaidenin parasal kaynaklarınla ilgilenen kişi)

    Saldırıdan önceki hafta, Florida spor barında içki içip video oyunları oynarken görüldü. ( Not: Çok kişi Atta nın biyografisinin bu kısmı hakkında tereddütlü, çünkü bu kadar dindar, dini açıdan radikal bir kişinin kendisini şehitliğe hazırlamak yerine, dinin birçok ana kuralını ihlal edeceğine ihtimal vermiyor.) Atta, saldırıdan önceki günü başka bir hava korsanı olan Abdülaziz Alomari ile Maine, Güney Portland ve Scarborough da geçirdi. 11 Eylül sabahı, Portland Uluslararası Havalimanına gidip, Boston Logan Havalimanına giden, 11 sefer sayılı Amerikan Havayolları uçağına bindiler.

    Çantalarından bir tanesi 11 sefer sayılı uçağa konmamıştı ve sonradan bu çantanın içinde havayolları üniforması, uçuş el kitapları ve 4 sayfalık Arapça bir doküman bulundu. Bu eşyaların aynısı diğer 3 uçakta bulunan teröristlerde de bulundu. Bu dokümanlarda bir talimatlar listesi vardı: Ölüm için yemin et, niyetlerini yenile, Tamamen huzurlu hissetmelisin, çünkü cennetle buluşmana az kaldı. Gitmeden silahını kontrol et. Kesim sırasında hayvanını rahatsız etmemek için bıçağını bilemelisin.

    Atta nın terörist saldırının lideri olduğuna ve pilotluk yaptığına inanılıyor. Amerika Birleşik Devleti hükümeti tarafından yayınlanan bir videoya göre Usama Bin Laden terörist saldırının lideri olarak Atta yı gösteriyordu. Emekli bir avukat olan Atta nın babası ile yapılan bir söyleşide yapılan bu suçlamaların saçma olduğunu ve oğlunun çok kibar ve utangaç olduğunu söyledi.
#07.09.2008 13:58 0 0 0
  • yha konuyla alaka lı hiç bir anlamı yok yuh bea simyacılar biyografisi diyom sinan çetin çıkıo


    NE BİÇİM SİTE BURASI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
#18.10.2008 15:48 0 0 0