Soğanda yok yok

Soğanda yok yoktur. A,B,C vitaminleri,kükürt, fosfor, iyot,
antibiyotik vazifesi gören esanslar, hazmı kolaylaştırıcı maddeler...

Bol idrar söktürücü özelliğiyle, vücutta birikmiş tuz ve üreyi dışarı
atar. Bu özelliğiyle yüksek tansiyonda, romatizmada, vücudun herhangi
bir yerinde su toplanmasında bol bol yenmelidir.

Sinirleri yatıştırır, zihin yorgunluğunu gidermede birebirdir. Akşam
yemekle birlikte soğan yerseniz, mışıl mışıl uyursunuz.

Cinsel gücü artırır, iktidarsızlığı frenler. Prostatın normal
çalışmasını sağlar, sertleşmesini, bozulmasını önler.

Kanı temizler. Bol soğan yiyenlerde sivilce ve egzamadan eser kalmaz.
Ciltleri taptaze, pembemsi bir hal alır.

Şeker hastaları için birebirdir. Pankreası çalıştırarak insülin
ifrazatını artırır. Kanda şeker seviyesini düşürür.

Hamur işlerini, bakliyatın hazmını kolaylaştırır.

Akciğer ve solunum yolları hastalıklarının kısa sürede atlatılmasında
yardımcıdır.

Barsakları dezenfekte eder. Bol soğan yiyenlerin barsaklarında
parazitlere yer yoktur.

Vücuttaki bütün hormonların dengeli çalışmasını sağlayarak, vücudu
genç ve dinç tutar; yaşlanmayı geciktirir. Kanseri önler. Karaciğeri
temizler. Damarları, kemikleri, dişleri sağlamlaştırır.

Soğanın bütün bu nimetlerinden yararlanabilmek için, iyice çiğnemek
kaydıyla çiğ yenmesi gerekir.

Kokusu ne olacak derseniz onun da çaresi var: Maydanozla birlikte
yemek ya da üzerine karanfil çiğnemek.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 750
favori
like
share
RoHaN Tarih: 21.02.2005 16:06
bilgilendirme için teşekkür
xhayalx0000 Tarih: 08.02.2005 19:39
verdiyin bilgiler icin sagol :2:
MechhuL Tarih: 25.01.2005 08:54
Soğan + Sarmısak = Sağlık :21:

Vermiş olduğun bu faydalı bilgi için teşekkürler
KaHiN Tarih: 20.01.2005 06:33
ßen Severim Soğanı
ziya Tarih: 20.01.2005 01:08
Bilgi icin sagol :2:
ferdifon5 Tarih: 18.01.2005 01:07
Bilgiler icin sonsuz tesekkürler
cr@ckman Tarih: 16.01.2005 19:47
bilgiler için saol