slm arkadaşlar.içli köfte yaptım kızarttıgımda farkettimki yumurta koymayı unutmuşum ,köfteler tavada parcalandı.daha buzlukta 30-40 tane daha var.dagılmadan kızartabilmek için ne yapmam gerekiyo,bilen varsa lütfeeeeeen yardım etsin.

Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 2505
favori
like
share
Kaktus Tarih: 10.09.2008 15:40
[QUOTE=YAREMCE;2900185]günaydın arkadaslar kaktus arkadasım denedim.gercekten işe yaradı ve digerinden daha lezzetli oldu.teşekkürler

Merhaba YAREMCE, bu yontemin ise yarayacagina emindim, lezeti dedigim gibi damak zevkine bagli, guzel olduguna, ozellikle begenmenize sevindim..
Saglik ve huzur icinde yemeniz dilegimle..:3:
HASRET46 Tarih: 10.09.2008 13:35
Offf offf ne kadar güzel görüntüler...Aç aç bunları görmek istek arzusu uyandırdı...Bende kızartırken yumurtaya batırıldığını görmedim...Ayıptır söylemesi çok güzel yaparım içli köfteyi...Dışına yağsız et bırakılırsa dağılmaz...Vesselam!...
oLci Tarih: 10.09.2008 13:20
Ne hamaratlar var,senden bişey göremiyozki
bugulu-gözler Tarih: 10.09.2008 13:16
yemek diyince dayanamiyon olci
oLci Tarih: 10.09.2008 12:45
Bu köfte çok içli,kaç tane yiyebiliriz
YAREMCE Tarih: 10.09.2008 10:44
[QUOTE=mihmandar;2898991]bence köfteleri önce ÇIRPILMIŞ YUMURTA AKINA daha sonra da galeta ununa bulayıp bol yağda kızartın hem dağılmaz hemde çok lezzetli olur.

mihmandar arkadasım dun sadece cırpılıs yumurta akıyla denedim ve çıtır çıtır oldu.galeta unuda iyi fikir daha bi çıtır olur galiba deneyecegim.teşekkürler
YAREMCE Tarih: 10.09.2008 10:42
[QUOTE=Kaktus;2898122]Koftelerinizi kizatirken once carpilmis yumurtaya batirin... Biraz sacakli olur ama dagilmasindan daha iyidir.. Afiyet olsun..

günaydın arkadaslar kaktus arkadasım denedim.gercekten işe yaradı ve digerinden daha lezzetli oldu.teşekkürler
sabrikoz Tarih: 09.09.2008 22:08
BİDE BENİM TARİFİMİ DENEYİNİZ..!

İçli Köfte



[COLOR=cyan]Merhaba Arkadaşlar..Uzun bir aradan sonra yeniden yemeke tarifleriye merhaba.. Burada verdiğim tarifler web sayfamın genel yapısına göre biraz daha özel tarifler oluyor.
Bu tarifte sevgili kayınvalidem Zekiye anneme ait. Muhteşem bir lezzet. Fotoğrafda tereyağsız gözüküyor çünkü daha hafif olması için biz tereyağ koymuyoruz. Ama arzu ederseniz siz ekleyebilirsiniz. Annem Adana'lı olduğu için oranın usulüyle yapıyor. Aslında çok çeşitli yapılanları da var. Mesela dövme buğdayla yapılanı da var ama annem bunun daha lezzetli ve hazmının daha kolay olduğunu söylüyor. Denerseniz beğeneceğinizden eminim..

[COLOR=cyan]

[COLOR=cyan]Malzemeler;

- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1,5 su bardağı irmik
- 1 dolu tatlı kaşığı tuz

İçi için;

- 1/2 kilo kıyma
- 125 gr margarin
- 4 orta boy soğan
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber, tuz
- 1 çay kaşığı kimyon

Yapılışı;

- Bulguru 1 su bardağı su ile ıslatın. 1 saat bekletin.
- İrmiği ıslatın. Ama çok fazla sulu kalmayacak. Islanmış şekilde bırakın.
- Soğanı süresonunda bulgurun üzerine rendeleyin.
- Kimyonu, salçayı ve tuzu ekleyin.
- İyice yoğurun. Malzeme iyice özleşince irmiği ekleyin. İrmiğide ekledikten sonra yoğurun.
- Kıymayı margarinle kavurun. Pişince soğanı yemeklik doğrayıp ekleyin. 2-3 dk kavurun. Baharatları ekleyin. Soğumaya bırakın.

[COLOR=cyan]

[COLOR=cyan]- Kıyma soğuduktan sonra, bulgurlu harçdancevizden biraz daha büyük parçalar alın ve işaret parmağı ile içini oyun ve iyice incelterek oyun. Kıymalı harçdan 1 yemek kaşığı kadar içine koyup kapatın.

[COLOR=cyan]


[COLOR=cyan]- Tencerede kaynayan suya 1 tatlı kaşığı limon ekleyin. Tuzunuda katıp köfteleri atın. Tencerenin dibine birikecek şekilde köfteleri katın. Üstüste gelmesin. Tahta kaşıkla hafif kaıştırın.
- Kaynamaya başlayınca 8 dk bekleyin. Süre sonunda sonunda kevgirle alın.
- İsterseniz kızarmış tereyağ gezdirip sıcak servis yapın...
Afiyet Olsun..!
Saygılar.....!
mihmandar Tarih: 09.09.2008 20:29
bence köfteleri önce ÇIRPILMIŞ YUMURTA AKINA daha sonra da galeta ununa bulayıp bol yağda kızartın hem dağılmaz hemde çok lezzetli olur.