Ayşe Hatun Önal

Son güncelleme: 09.09.2008 13:17
  • Ayşe Hatun Önal

    Ayşe Hatun Önal (Ayşe Hatun Önal Hakkında - Ayşe Hatun Önal Kimdir?)



    noimage

    29 Temmuz 1978'de Adana'da doğdu. Adana Borsa Lisesi'den mezun olduktan sonra Anadolu Üniversitesi

    Halkla İlişkiler bölümünü kazandı.

    İş hayatına, üniversite yıllarında özel bir şirketin halkla ilişkiler sorumlusu olarak başlangıç yapan Önal, ikinci sınıftan sonra hayallerini gerçekleştirmek arzusuyla eğitimine son verdi.

    1999 yılında Kanal D'nin düzenlediği Miss Turkey yarışmasında Türkiye birinci güzeli seçildi ve mankenlik hayatına başladı. Uzun süre mankenlik yaptıktan sonra Can Gürzap'tan diksiyon dersleri alarak özel bir kanalda sunuculuk yaptı.

    En büyük hayali olan müzik dünyasına 2004 yılında Sonunda adlı Universal Müzik etiketi taşıyan albümü ile girdi. Murad Küçük yönetmenliğinde ilk klibini "Çeksene Elini"ye çekti. Şarkı sözleri, elektronik altyapısı ve standartların üstündeki klibiyle bir hayli dikkat çekti. Klibi çektikten kısa bir süre sonra plak şirketinin kapanmasıyla uzun bir ara verdi. Tam 4 yıllık bir aradan sonra Sony BMG'den ikinci albümü Sustuysam 'ı 2008 Nisan ayında yayınlandı. Albümün ilk videosunda yine Murad Küçük'le çalıştı ve ilk single "Kalbe Ben" oldu. Şarkı ve klip kısa bir zaman içinde yoğun bir ilgi gördü ve en çok çalınan şarkılar arasına girmeyi kısa bir zamanda başardı.
    noimage

    Albümler
    - Sonunda (2004)
    - Sustuysam (2008)

    Video Klipler
    - Çeksene Elini
    - Kalbe Ben

    Filmografi
    - Mumya Firarda (2002)

    Ödüller
    2008 - Radyo Boğaziçi Müzik Ödülleri - En İyi Elektronik Müzik Albümü (Sustuysam)

    noimage

    Ayşe Hatun Önal "Sustuysam"

    noimage
    Yeni albümü için SONY BMG MUSIC ile anlaşan Ayşe Hatun Önal, "Sustuysam" adlı bu albüm çalışması ile yine kendi farkını ortaya koyuyor. Uzun zamandır yeni albümü için hazırlanan Ayşe Hatun Önal, şarkısı radyolarda çalmaya başladığı ilk günden itibaren müzikseverlerin taktirini topladı. Ayşe Hatun Önal daha önce çıkardığı single çalışması "Çeksene Elini" ile TURKIYE'deki ilk elektronik müzik yapımına imza atmıştı.

    1 tane remix olmak üzere 11 şarkının yer aldığı albümde tüm sözler Ayşe Hatun Önal'a ait. Albümdeki 5 şarkının bestesi Ayşe Hatun Önal ve şarkıların düzenlemelerini de yapan Erdem Kınay ile ortak; diğer 5 şarkının bestesi ise Ayşe Hatun Önal'a ve düzenlemeleri de Mehmet Can Erdoğan'a ait.
    noimage

    "Sustuysam"ın ilk video klibi ise geçtiğimiz günlerde"Kalbe Ben"e çekildi. Şarkı sözlerini Ayşe Hatun Önal'ın yazdığı, müziğini Erdem Kınay ile birlikte besteledikleri "Kalbe Ben", başarılı yönetmen Murad Küçük tarafından 16 mm. film formatında çekildi. Daha önce yurt dışında Sting, George Michael, Sugar Babes, Danny Miague, Eros Ramazzotti gibi bir çok star ve grubun kliplerinde de imzası olan Dennis Madden, "Kalbe Ben"in görüntü yönetmenliğini üstlendi.
    noimage
    Dış çekimlerde yaklaşık 12 saat balçıkta yürüyüp dans eden Ayşe Hatun Önal'a klipte 12 yıllık tiyatrocu Umur Keskin eşlik etti. Ayşe Hatun'un kullandığı kıyafetler kitch tarzda klip için özel olarak hazırlandı. Şarkıcının dikkat çekici makyaj ını da dünyaca ünlü makyöz Jerry Stolwijk yaptı. Fotoğrafları ile de çok konuşulacak "Sustuysam" albümü için başarılı fotoğrafçı Bahadır Tanrıöver stüdyo 101'de Ayşe Hatun Önal için deklanşöre bastı.

    Turkıye radyoları "KALBE BEN"i aynı anda, aynı dakikada çaldı!

    Turkıye 'nin en iyi radyolarından Best Fm, Radyo Klas, İstanbul Fm, Radyo D, Süper Fm, Radyo Viva, Radyo Tatlıses, Joy Türk ve Radyo Pink'te Ayşe Hatun Önal'ın yeni albümünün çıkış şarkısı "Kalbe Ben" aynı anda yayınlanarak, radyoların büyük desteği ile bir "ilk"e de imza atmış oldu.



    noimage

    01. Kalbe Ben
    02. Yok Yok
    03. Aç Kapıyı
    04. Bırakma Beni
    05. Hayalimdeki
    06. Doğru Kanaldan Bağlan
    07. Bomba
    08. İnat
    09. Marslı
    10. Aslında
    11. Yok Yok (Remix)
    noimage
#09.09.2008 13:17 0 0 0