Malzeme

(9-10 kurabiye)
1 su bardağından 2 parmak eksik pudra şekeri
yarım paket (125 gr) oda ısısında yumuşamış tereyağı
yarım paket (1 tatlı kaşığı) kabartma tozu
1,5 yemek kaşığı kakao
1 limon kabuğu rendesi
yarım su bardağı iyice küçültülmüş fındık içi
aldığı kadar un

Yapılışı:

Un hariç diğer malzemeleri biraraya getirin ve karıştırın. Azar azar un ilave ederek yoğurmaya devam edin. Elinize yapışmayan, toparlanan ve şekil verilebilen bir kıvama geldiğinde yeterince un koymuşsunuz demektir.

Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alın, yuvarlayın ve elinizde hafifçe baştırın. Hamurun ortasını elinizle biraz çukurlaştırın. Fındık büyüklüğünde yuvarladığınız ikinci hamur parçasını çukurlaştırdığınız yere koyun (çok bastırmanıza gerek yok pişerken iki hamur birbirine iyice yapışıyor).

Tepsiyi yanmaz fırın kağıdı ile kaplayın ve kurabiyeleri aralık bırakarak yerleştirin. Pişerken genişliyorlar.

170 derecede yaklaşık 15 dakika da pişiyor. Piştikten sonra soğuması için bekletin , fırından çıkardığınızda yumuşak oluyor, soğudukça sertleşiyorlar. Soğuduktan sonra servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 486
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 14.09.2008 11:02
ilginc ismi var, ellerine saglik
DİDEM Tarih: 10.09.2008 00:24
cidden görünümü ufo gibiymiş ablacığım yapta yiyelim olmasmı:72:
teşekkürler