Gereçler:
1 Kg Şeftali
6 bardak Toz Şeker 1 adet Limon Suyu (ya da 1 kahve kaşığı limon tuzu)
2 bardak SU
Yapılışı:
Şeftaliler yıkanır, kabukları soyulur ve ikiye ayrılır. Su içinde bekletilir.

Bir tencereye 6 bardak şeker ve 2 bardak su konarak bir kaç taşım kaynatılır.



Su içinde bekletilen şeftaliler kaynayan şurup içine atılarak kıvama gelene kadar kaynamaya bırakılır. Kıvamı anlamak için bir kaşıkla şuruptan alıp bir tabağa damlatın, eğer damlalar top top duruyorsa, kıvam tamamlanmış demektir.



Reçel kıvama ulaştıktan sonra içine 1 limonun suyunun tamamı ya da limon tuzu katılır (şekerlenmesin diye). Biraz daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 968
favori
like
share
yankeealfa2003 Tarih: 14.07.2008 10:29
çOK TEŞEKKÜRLER. ELİNİZE SAĞLIK
BoardBeLasi Tarih: 13.07.2008 00:17
ellerine saglik..
by_KaRizMa Tarih: 13.07.2008 00:10
eline saglik mardinli senmi yaptin
mutlubirsen Tarih: 12.07.2008 21:19
Ellerinize sağlık.KARNIM ACIKTI.
by_cyber Tarih: 07.07.2008 15:55
PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER
liamsi Tarih: 19.03.2006 01:11
Paylaşımınız için çok sağolun.Ellerinize sağlık.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 01:24
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
masarac Tarih: 28.12.2005 04:22
Pasta ve kek tarifleriniz için çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 15:10
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk: