Gereçler:
1250 gr. ayva
1,5 kg. toz şeker 5 bardak su
2 çorba kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Ayvaların kabuklarını soyduktan sonra kalın rende ile rendeleyin. Rendelenmiş ayvaları suya atılıp 5 dakika haşlayın. Haşlandıktan sonra

toz şekeri katıp karıştırarak eritin. Orta ateşte koyulaşıncaya kadar kaynatın. Reçel kıvamını alınca 2 çorba kaşığı limon suyunu katın.

Limonun her tarafa eşit dağılması için hafifçe karıştırıp bir taşım kaynatın. Reçel iyice soğuyunca kavanozlara boşaltıp, serin ve kuru bir yerde saklayın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 665
favori
like
share
liamsi Tarih: 19.03.2006 00:37
Paylaşımınız için çok sağolun.Ellerinize sağlık.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 01:35
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
masarac Tarih: 28.12.2005 03:47
Pasta ve kek tarifleriniz için çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 16:25
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
SU-PERISI Tarih: 10.11.2005 17:56
eline saglık arkadaşım
corleoni Tarih: 30.10.2005 21:15
sağol kardes :8: :8: :8:
hOney Tarih: 22.10.2005 15:42
Tesekkürler...
Ya senin böyle marifetlerinde mi vardi..
keto_41 Tarih: 12.10.2005 06:48
TeSSeKüRLeR eLLeRiNe SaGLiK aRKaDaSiM
DeNiZKiZi Tarih: 27.09.2005 13:13
Ellerine emeklerine saglik [