Gereçler:
2 paket krem şanti
Yarım kg. süt
1 yumurta
10 adet kare bisküvi 1 paket kiraz jölesi
1 su bardağı kiraz likörü
1, 5 su bardağı sıcak su
2, 5 su bardağı kiraz
Yapılışı:
Krem şantileri soğuk süt ile çırpın. Yumurtanın akı ve sarısını ayrı olarak çırpın. Önce akını sonra sarısını krem şantiye karıştırın.

Bisküvileri un haline getirip, krem şantiye ekleyin. Likörü ekleyin.

Kiraz jölesini 1 ,5 su bardağı sıcak suyun içinde eritin. Jöleyi de karışıma ekleyin. Hazırladığınız bu karışımı 1 litrelik bir kalıba boşaltın.

Kirazları ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın. Kirazların bir kısmını parfenin içine atın. Donması için buzdolabına kaldırın.

10 dakika sonra koyulaşmaya başlayınca kalan kirazları da parfenin içine atın. Parfeyi 2-3 saat buzlukta bekletin. Dilimleyerek servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 669
favori
like
share
liamsi Tarih: 19.03.2006 00:46
Paylaşımınız için çok sağolun.Ellerinize sağlık.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 01:24
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
masarac Tarih: 28.12.2005 04:21
Pasta ve kek tarifleriniz için çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 15:12
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
SU-PERISI Tarih: 05.12.2005 01:02
eline emegine sağlık
keto_41 Tarih: 12.10.2005 06:44
TeSSeKüRLeR eLLeRiNe SaGLiK aRKaDaSiM
DeNiZKiZi Tarih: 27.09.2005 13:12
Ellerine emeklerine saglik
PALADAYI Tarih: 24.09.2005 09:17
[COLOR=coral]Ellerine sağlık teşekkürler mardinli kardeşim
dostbildiklerim Tarih: 09.01.2005 20:13
Ellerine Saglik