Tavuklu Güveç Türlü

Son güncelleme: 11.09.2008 12:11
  • tavuk güveci - tavuklu sebzeli güveç
    Malzemeler:

    350 g tavuk bonfile eti
    2 adet kabak
    1 adet orta boy patlıcan
    250 g taze fasulye
    1 adet orta boy patates
    3 diş sarımsak
    3 adet orta boy kuru soğan
    3 adet sivri biber
    3 adet domates
    3 yemek kaşığı mısırözü yağı
    2 çay bardağı su
    Az miktar pul biber, karabiber, kimyon
    Az miktar tuz
    1 yemek kaşığı salça

    Hazırlanışı:

    Önce tüm sebzeler yıkanır ve patlıcanlar ile kabaklar alacalı şekilde soyularak kuşbaşı doğranır. Patatesler de soyulduktan sonra kuşbaşı doğranır ve ardından kuru soğan ve sarımsaklar ince bir şekilde kıyılır. Domates, biber ve kuşbaşı doğranmış tavuk etleri derince bir kaba konur. Aynı kaba 3 yemek kaşığı Adese mısırözü yağı, baharatlar, tuz, 2 çay bardağı suda çırpılmış salça ve tüm sebzeler de eklendikten sonra kabın iyice karıştırılarak harmanlanır. Elde edilen bu karışım fırın poşetine konur ve poşetin ağzı bağlanır. Derin yayvan bir fırın tepsisine, yatık olarak konulup torbanın üst kısmına küçük bir delik açılarak 150 derecelik fırında tavuk pişene kadar pişirilir. Pişen malzemeler torba açıldıktan sonra servis tabağına alınarak sıcak olarak servis yapılır.



    alıntı
#11.09.2008 12:11 0 0 0