tavuk güveci - tavuklu sebzeli güveç
Malzemeler:

350 g tavuk bonfile eti
2 adet kabak
1 adet orta boy patlıcan
250 g taze fasulye
1 adet orta boy patates
3 diş sarımsak
3 adet orta boy kuru soğan
3 adet sivri biber
3 adet domates
3 yemek kaşığı mısırözü yağı
2 çay bardağı su
Az miktar pul biber, karabiber, kimyon
Az miktar tuz
1 yemek kaşığı salça

Hazırlanışı:

Önce tüm sebzeler yıkanır ve patlıcanlar ile kabaklar alacalı şekilde soyularak kuşbaşı doğranır. Patatesler de soyulduktan sonra kuşbaşı doğranır ve ardından kuru soğan ve sarımsaklar ince bir şekilde kıyılır. Domates, biber ve kuşbaşı doğranmış tavuk etleri derince bir kaba konur. Aynı kaba 3 yemek kaşığı Adese mısırözü yağı, baharatlar, tuz, 2 çay bardağı suda çırpılmış salça ve tüm sebzeler de eklendikten sonra kabın iyice karıştırılarak harmanlanır. Elde edilen bu karışım fırın poşetine konur ve poşetin ağzı bağlanır. Derin yayvan bir fırın tepsisine, yatık olarak konulup torbanın üst kısmına küçük bir delik açılarak 150 derecelik fırında tavuk pişene kadar pişirilir. Pişen malzemeler torba açıldıktan sonra servis tabağına alınarak sıcak olarak servis yapılır.



alıntı

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 424
favori
like
share