Malzemeler

1 Adet karnabahar
2 Fincan ayçiçek yağı
2 Dilim bayat ekemek içi
50 Gram ceviz veya fıstık
1 Fincan limon suyu
2 Diş sarımsak,tuz
2 Fincan mayonez
Süslemek için :
1 Adet domates
Yarım demet maydanoz
5-6 Adet kırmızı lahana yaprağı

Hazırlanışı

Karnabaharı yıkadıktan sonra bir tencerede bir miktar su içinde yıpratmadan yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Tencereden alıp dallarını küçük parçalar halinde ayırın.
Yayvan bir salata tabağına dizin.
Tuzunu atıp bekleyin.
Beklerken taratoru hazırlayın.
Ceviz içlerini havanda macun haline gelinceye dek iyice dövün.
Ekmek dilimlerini hafifçe ıslatın.
Elimizle sıkarak suyunu iyice süzelim ve cevizlere ilave edin.
Sarmısakları da soyup ekleyin.
Bütün malzemeyi robotta çekip, macun haline getirin.
Yağı incecik akıtarak ve taratoru karıştırarak ilave edin.
1/2 limon suyunu ve tuzunu ilave edip çırpın.
Bu taratora mayonezi de ekleyerek karıştırın.
Taratoru karnabaharın üzerine yayın.
Kırmızı lahana yapraklarını incecik kıyarak, üzerine kalan limon suyunu gezdirin.
10 dakika bekletin.
Salatanın orta kısmını domates ve maydanoz dalları ile süsleyin.
Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis yapın.

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 559
favori
like
share