Malzemeler:
- 1Kg Toz Şeker
- 1 kg un
- 150-200 gr Tereyağ
- 200 gr çekilmiş iç ceviz
- 2 yumurta
- Unun alabildiği kadar Süt



Yapılışı:
Un, yumurta süt katılarak kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur. Yumurta büyüklüğünde yumrulara bölünen hamur ince bir oklava ile incecik açılarak yufka haline getirilir. Yufkanın üzerine ceviz atılarak oklavaya sarılır. İki baş tarafından tutularak ortaya doğru büzülür. Büzdükten sonra oklavadan çıkarılarak 3-4 parçaya bıçakla kesilerek bölünür.Tepsiye kenarından başlanarak içe doğru dizilir.Fırına vermeden 1 tavada tereyağı eritilir ve üzerine dökerek hamur ıslatılır. Fırına verilen hamur üzeri kızarana kadar pişirilir. Bir kabda kaynatılarak 1 kg şeker eritilir ve baklavanın üzerine dökülür. Şeker sıcak ise baklava soğuk olmalıdır. Baklava sıcak ise şerbetin soğuk dökülmesi derekir.


Afiyet olsun.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2432
favori
like
share
ADALI Tarih: 24.09.2008 22:39
eve gidince hanımdan rica edeceğim burma baklava yaparmısın diyeceğim.
CADIKIZ Tarih: 24.09.2008 14:23
hele deniyim bi bakalim yapabilecekmiyim:5:
refik Tarih: 16.09.2008 16:06
tariflerin için teşekkürler ellerine sağlık
cılekcılek Tarih: 15.09.2008 13:01
ELİNE SAĞLIK
izzertas Tarih: 15.09.2008 10:14
olsada yesek şimdi yahu
lonely_memo Tarih: 14.09.2008 15:12
teşekkürler
md6074 Tarih: 14.09.2008 14:37
tadı güzel olur
emretuncay Tarih: 14.09.2008 02:32
teşekkürler arkadaşım eline emeğine sağlık.
HASRET46 Tarih: 13.09.2008 22:06
Emeğine sağlık...Vesselam!..