Mikrobiyolojik Analiz Listesi

MİKROBİYOLOJİK ANALİZ LİSTESİGIDA GRUPLARI


UN VE UNLU GIDALAR



Kül Tayini
Rutubet ve Kuru Madde Tayini
Buğday Ununda Kuru Gluten Tayini



TAZE ET, HAZIRLANMIŞ ET VE KARIŞIMLARI



Kül Tayini
Rutubet ve Toplam Kuru Madde Tayini
Protein Tayini



SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ

ÇİĞ VE ISIL İŞLEM GÖRMÜŞ SÜT


Kül Tayini
Protein Tayini
Yağ Analizi
Azot Analizi

PEYNİR VE ÇEŞİTLERİ


Kül Tayini
Rutubet ve Toplam Kuru Madde Tayini
Protein Tayini
Tuz Analizi
Yağ Tayini
Toplam Kuru Madde Analizi

SÜTTOZU


Kül Tayini
Protein Tayini

AYRAN


Titre Edilebilir Asitlik Analizi
Yağ Analizi
Yağsız Kuru Madde Tayini
Yoğunluk Analizi
Tuz Analizi

YOĞURT


Titre Edilebilir Asitlik Analizi)
Peroksidaz Analizi
Protein Analizi
Yağ Analizi
Yağsız Kuru Madde Analizi

TEREYAĞI


Reichert-Meissl Sayısı

SÜT VE SÜTLÜ ÜRÜNLER


LAKTOZ, SAKKAROZ VE İNVERT ŞEKER TAYİNİ



YAĞLAR

BİTKİ ADI İLE ANILAN YEMEKLİK YAĞLAR


Serbest Yağ Asitleri Tayini
Sabunlaşma Sayısı Tayini
Sabunlaşmayan Madde Miktarı
Peroksit Sayısı Tayini
Yağ Asidi Metil Esterlerinin Gaz Kromatografisinde Analizi
İyot Sayısı Tayini
Sterol Kompozisyonu
UV Absorbans Tayini
Bitkisel Sıvı Yağlardaki 2- Pozisyonundaki Yağ Asitlerinin Tayini
Bitkisel Sıvı Yağlarda Stigmastadien Tayini
Bitkisel Sıvı Yağlardaki Trigliserit Bileşiminin ve Trilinolein İçeriğinin Tayini

YEMEKLİK ZEYTİNYAĞI VE PRİNA YAĞLARI


Serbest Yağ Asitleri Tayini
Sabunlaşma Sayısı Tayini
Sabunlaşmayan Madde Tayini
Peroksit Sayısı Tayini
Yağ Asidi Metil Esterlerinin Gaz Kromatografisinde Analizi
İyot Sayısı Tayini
Sterol Kompozisyonu
UV Absorbans Tayini
Ultraviyolede Spektrofotometrik İnceleme
Toplam Fenolik İçeriğinin Belirlenmesi
Zeytinyağlarının Mumsu Madde İçeriğinin Gaz Kromatografisi ile Belirlenmesi
Zeytinyağlarının o-difenolik İçeriğinin Belirlenmesi (Kolorimetrik Metod)

YAĞLARDA:


Asidite (% Oleik Asit) Analizi
İyot Sayısı Analizi
Rutubet ve Uçucu Madde Tayini
Özgül Ağırlık Tayini
Pamuk Yağı Aranması
Peroksit Analizi
Prina Yağı Analizi
Yağ Asitleri Kompozisyonu
Yarı Kuruyan Yağ Analizi
Susam Yağı Analizi
Trans Doymamış Yağ Asitlerinin Gaz Kromatografisi ile Tayini
ECN 42 ile Trigliseritlerin Gerçek ve Teorik İçeriği Arasındaki Farkın Tayini

KATI VE SIVI BİTKİSEL YAĞLAR


a-Tokoferol İçeriğinin HPLC ile Tayini



YAŞ VE KURU MEYVE VE SEBZE

SEBZELER VE ÜRÜNLERİ


Kül Tayini
Rutubet ve Toplam Kuru Madde Tayini
Meyve ve Sebze Suları: Formol Sayısı Analizi
Meyve Sularının Toplam Fenolik Madde İçeriğinin Belirlenmesi
Çözünür Katı Madde (Briks) Analizi

MEYVELERDE (TAZE)


Kül Tayini

MEYVELERDE (KURU)


Kül Tayini



KAKAO VE KAKAOLU ÜRÜNLER



Kül Tayini
Rutubet ve Toplam Kuru Madde Tayini
Yağ Tayini



BALIK VE DİĞER SU ÜRÜNLERİ



Kül Tayini
Protein Tayini



MAKARNA



Kül Tayini
Rutubet ve Toplam Kuru Madde Tayini




ŞARAP



Özgül Ağırlık Tayini
Alkol Tayini
pH Tayini
Toplam Fenolik Madde İçeriğinin Belirlenmesi



SİRKE



Alkol Tayini




BAHARAT

KARABİBER


Toplam Kül Analizi
Uçucu Yağ Analizi
Rutubet Analizi

PUL BİBER


Boya Analizi
Rutubet Analizi
Tuz Analizi
Uçucu Yağ Analizi



BAL



Asitlik Analizi
Diastaz Sayısı Analizi
HPLC ile Hidroksimetilfurfural (HMF) Analizi
İnvert Şeker Analizi
Kül Analizi
Nem ve Uçucu Madde Tayini
Suda Çözünmeyen Katı Madde Tayini



HUBUBAT , HUBUBAT ÜRÜNLERİ VE KABUKLU KURU MEYVELERDE



Aflatoksin B1, B2, G1, G2



YAĞLI KURU MEYVELER, EZMELER VE BAHARATLAR



Aflatoksin B1, B2, G1, G2



GIDALARDA



Benzoat ve Sorbat Analizi
Ekstrakte Edilebilen Yağda Yağ Asitleri Kompozisyonu
Fosfor Analizi
Metal Analizi (Na, K, Ca, Mg, V, Si, Sn, Al, Cd, Ag, Mo, Pb, Cu, Cr, Fe, B, Ba, Co, Sb, Mn, Ni, Zn, Pd, P) MWD İşleminden Sonra ICP Metodu
Civa Analizi Mikrodalga ile Parçalama İşleminden Sonra ICP Hidrür Metodu
Selenyum Analizi Mikrodalga ile Parçalama İşleminden Sonra ICP Metodu
Arsenik Analizi Mikrodalga ile Parçalama İşleminden Sonra ICP-Hidrür Metodu
Su Aktivitesi Analizi



PEKMEZ



HPLC ile HMF Tayini
%10’luk HCl’de Çözünmeyen Kül Analizi
pH Analizi
Suda Çözünür Katı Madde (Briks) Analizi
Sakaroz Analizi
Toplam Kül Analizi



TAHİN



Lif Analizi
Susam Yağı Tayini



TAHİN HELVASI



Lif (Ham Selüloz) Analizi
Susam Yağı Analizi
Toplam Şeker Tayini



SİYAH ZEYTİN



Ferro laktat/Ferro glukonat analizi (MWD işleminden sonra ICP Metodu)



SİYAH VE YEŞİL ÇAY



Kafein Analizi


mikrobiyolojik,mikrobiyolojik analiz,mikrobiyolojik analizlerde,mikrobiyolojik test,yapılan mikrobiyolojik,mikrobiyolojik ve,mikrobiyolojik olarak,mikrobiyolojik riskler,için mikrobiyolojik,mikrobiyolojik örnek,mikrobiyolojik tehlikeler,mikrobiyolojik testler,mikrobiyolojik hastalıklar,kimyasal ve mikrobiyolojik,mikrobiyolojik özellikleri,mikrobiyolojik su,mikrobiyolojik incelenmesi,suyun mikrobiyolojik,mikrobiyolojik özellikler,mikrobiyolojik yöntemler,suyun mikrobiyolojik analizi,yapılan mikrobiyolojik analizler,mikrobiyolojik ekim,


Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2975
favori
like
share