Malzemeler :

- Yarım kilo kıyma
- Bir adet tavuk göğsü
- İki adet yufka
- İki adet soğan
- Bir adet yumurta
- Yarım ekmek içi
- 5-6 diş sarımsak
- Bir çay kaşığı karbonat
- Bir tutam maydanoz
- Yarım demet dereotu
- Bir çorba kaşığı tereyağı
- Bir çay bardağı sıvıyağ
- Tuz, karabiber

Yapılışı :

Bir adet tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayın. Küp küp kestiğiniz iki adet soğanla birlikte çukur bir kaba koyun. Yarım ekmek içini parçalayın ve kaba ekleyin. 5-6 diş sarımsağı bütün halinde kaba ilave edin. Dilediğiniz miktarda tuz, karabiber (bir tatlı kaşığı), bir çay kaşığı karbonat ve bir tutam ince kıyılmış maydanozu da kaba ekleyin.

Bir araya getirdiğiniz tüm malzemeyi kıyma makinesinden geçirin.

Kıydığınız malzemeyi derin çukur bir kaba alın, içine bir adet yumurtayı da kırdıktan sonra hepsini birlikte iyice yoğurun.

Tavaya bir çorba kaşığı tereyağı koyun ve eritin. İki adet yufkayı açın ve iki parçaya bölün. Yufkaları fırça ile yağlayın ve ince kıyılmış yarım demet deretotunu yufkaların üzerine serpin.

Köfteyi uzun bir silindir biçimine getirin. Serdiğiniz bir yufkanın üzerine yerleştirin ve sarın. Yufkanın üzerini biraz yağladıktan sonra bıçakla yaklaşık 2 cm kalınlığında dilimlere ayırın.

Tavanın içine bir çay bardağı sıvıyağ koyun ve yufkalı köfteleri orta ateşde iki tarafı da kızarana dek maşa ile çevirerek kızartın. Kızaran köftelerin yanında garnitürlerle birlikte sıcak servis yapın.

Püf noktası :
Köfteye az bir miktar (yarım çay kaşığı) karbonat atmanız önerilir. Böylece köfteler güzel kabarır. Soya sosu ve sarımsaklı bir sos ile köfteleri süsleyebilirsiniz. Bir miktar tereyağında yarım çay bardağı soya sosu ile birkaç diş sarımsağı kavurduktan sonra üzerine yarım çay bardağı su dökün. Fırında pişirmeyi tercih ederseniz 180 derecede ve 20 dk da pişirmeniz önerilir. Hindi, tavuk ya da kuzu ile de yemeğinizi yapabilirsiniz. Yufkalı köfteyi yanında patates tava ile servis edebilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 495
favori
like
share
konref Tarih: 24.09.2008 19:37
tarif için elline saglık