Güveçde kremalı tavuk sote

Son güncelleme: 14.09.2008 00:35
  • noimage


    MALZEMELER

    - 1 çay bardağı
    - Yarım kg kuşbaşı tavuk eti
    - Yarım kg kültür mantarı
    - 2 adet orta boy kuru soğan
    - 2 çorba kaşığı soya

    Sosu için- 1 su bardağı tavuk suyu
    - 1 çorba kaşığı tepeleme un
    - 1 paket krema (200 gr.)
    - Tuz, karabiber
    - 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri.

    YAPILIŞI

    Mantarları boyuna dilimler halinde kesin. Kuru soğanları küçük küçük doğrayın. Sıvıyağın yarısını tavaya alıp kızdırın. Kuşbaşı tavuk etlerini tavaya aktarıp kızartın. Sık sık çevirerek, etlerin etrafı beyaz bir renk alıp yumuşayana dek soteleyin. Ayrı bir tavada kalan sıvıyağı kızdırın. Üzerine soğanları katıp hafifçe sarartın ve mantarları ekleyin. Mantarları bıraktıkları suyu çekene dek kavurun. Tuzunu ayarlayıp, mantarların üzerine yarım çorba kaşığı soya sosunu ekleyin. Ateşten aldığınız soya soslu mantarları sotelenmiş tavuk etleriyle aynı tavada birleştirin. Bu şekilde 1 dakika daha kavurun. 1 su bardağı tavuk suyuna 1 çorba kaşığı tepeleme unu ekleyip iyice karıştırın. Bu karışıma da etli mantarları ekleyin.

    Karıştırmaya devam ederek 1-2 dakika daha pişirin. Tuzunu ayarlayın. En son olarak yarım paket çiğ kremayı ekleyin. 1-2 kez daha karıştırıp hemen ateşten alın. Tek kişilik güveç kaplarına veya büyük boy bir fırın kabına alın. Üzerine kaşar rendesi serpip 200 derece sıcaklıktaki fırında pişirip servis yapın.
#14.09.2008 00:35 0 0 0