Yer Hizmetleri

Son güncelleme: 14.09.2008 10:53
  • Yer Hizmetleri

    noimage

    Programın Amacı

    Yer hizmetleri programının amacı, hava limanlarına inen uçakların uygun yerlere park ettirilmesi, hava alanındaki işaretlerin çizilmesi, yolcuların terminale veya uçağa taşınması ile ilgili işleri planlayıp yürütecek elemanları yetiştirmektir.

    Programda Okutulan Belli Başlı Dersler

    Yer hizmetleri programında fizik, matematik, davranış bilimleri, uçak bilgisi, havacılık ve hava trafik kuralları, yolcu ve halkla ilişkiler, aerodinamik ve performans, meteoroloji, seyrüsefer ve radyo aletleri, hareket ve hava seyrüseferi gibi dersler okutulur.

    Gereken Nitelikler

    Yer hizmetleri alanında başarılı olmak için kişinin genel yeteneği yanında ayrıntıları aygılayabilme gücüne sahip, dikkatli ve sorumlu bir kimse olması beklenir.

    Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları ışler

    Yer hizmetleri programını bitirenlere "Yer Hizmetleri Teknikerri" unvanı verilir. Yer hizmetleri teknikeri, uçakların park edecekleri yerleri, uçak tiplerini ve alanda kalacakları süreyi göz önüne alarak, tespit eder, uçakların, ayrılan yerlere park edilmeleri veya ikmal yerlerine götürülmeleri ile ilgili işleri yönetir.

    Çalışma Alanları

    Yer hizmetleri teknikerleri THY'na bağlı hava limanları işletmelerinde görev alırlar. Ülkemizde hava taşımacılığı geliştikçe yer hizmetleri tekniklerine duyulan ihtiyaç da artmaktadır.
#14.09.2008 10:53 0 0 0