Pilav aslında basit bir yemek değil. Aranan kriterler var. Tuzlu yumuşak ve tane tane olması gerekiyor. Sonuncusu kolay. Pirinçleri tek tek pişirdiğinizde tane tane oluyorlar ama uzun sürüyor. Maharet hepsini bir arada pişirebilmekte; ama çok da sorun etmeyin. Nasıl olsa içine yoğurt koyup bulamaç haline getirdiğimizde hepsi birbirine yapışıyor. Kısaca yağ koyup üzerine pirinç ekliyorsunuz. Sonra da su ve tuz koyup pişiriyorsunuz..Hem bunu süzmeye de gerek yok.

:72::72:

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 373
favori
like
share
MeLiS-EcE Tarih: 07.08.2010 13:45
hiç anlamam yemek yapma olayından
Miss.ultrAslan Tarih: 15.07.2010 18:11
Msn de anlatırım bebeqm
Ay Kız Tarih: 15.07.2010 14:42
marifetli mismm :45: buhar ne zaman çıkacak sen yazsana şunun tarifini inceliklerini :72:
Miss.ultrAslan Tarih: 15.07.2010 14:38
Buhar çıkar çıkmaz tencerenin altını kapatırsanız tane tane ve yumuşak oluyor (:
Ay Kız Tarih: 14.07.2010 20:11
ben aynı tarifi uyguluyorum ama suluca yumuşak bişi oluyo
MechhuL Tarih: 15.09.2008 12:02
:20: Neyi var


Oldukça iyi bir tarif... El becerisi ve marifet işi :85:
denizyıldız Tarih: 14.09.2008 22:50
keşke beya