Güneş Duru

Son güncelleme: 15.09.2008 09:30
  • Güneş Duru

    Güneş Duru (Güneş Duru Kimdir? - Güneş Duru Hakkında)

    Güneş Duru, 29 Eylül 1973'de İzmit'te doğdu . Redd'in gitaristi olan Güneş, üniversite yıllarında Doğan Duru ile kurdukları Invictus Band ile uzun süre İstanbul'da konser ve bar performansları verdi. 1996 yılının sonbaharında Redd'in ilk tohumlarının atıldığı Ten ve Red ile birlikte çaldı. Bu süreç Redd'in 2000 yılında başlayan albümün hazırlık aşamasına kadar sürdü. Grupla birlikte çok sayıda konser ve bar performansı projesinde yer aldı. Redd'in 50-50 ve Kirli Suyunda Parıltılar albümlerinde gitar ve geri vokallerle yer aldı.

    1992 yılından beri Aşıklı Höyük, Arslantepe, Göllüdağ, Kaletepe, Tepecik, kazılarında çalışmış, halen Musular, Akarçay Tepe, Çatalhöyük kazılarında arkeolojiyi "bilim" olarak yapmaya devam eden kişidir. 2004 yılında "An Architectural Perspective On The Issue Of The Origins of Settled Society In the Mid-Anatolian Region: A Comparison With Developments In The Levant, Middle Euphrates and Eastern Taurus Cultural Regions" başlıklı araştırması ile ARIT (American Research Institute of Turkey) tarafından Hanfmann Bursu'na layık görülmüştür. Dünya Arkeoloji Kongresi (WAC) Yakın Doğu temsilcisi ve Toplumsal Arkeoloji Platformu'nun kurucularındandır.

    Halen İstanbul Üniversitesi'nde arkeoloji bölümü doktora öğrencisi olan Güneş, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve University College London, Institute of Archaeology'de mimari restorasyon ve arkeoloji eğitimleri almış, Istanbul Teknik Üniversi'tesinde mimarlık tarihi yüksek lisansını tamamlamıştır. Bu alanlarda yazı ve makaleleri olan Güneş'in Türkiye'de arkeolojinin sorunlarının tartışıldığı "Arkeoloji Niye? Nasıl? Ne için?" adlı, Oğuz Erdur ile birlikte editörlüğünü yaptığı bir de kitabı bulunmaktadır.
#15.09.2008 09:30 0 0 0