Çağlar Birinci Trabzonspordan Yetişti

Son güncelleme: 18.09.2008 16:52
  • noimage

    Trabzonlu Birinci ailesi mutlu
    15 Eylül 2008 /
    A Milli Futbol Takımı'nın Belçika ile oynadığı Dünya Kupası Grup Eleme maçında sürpriz bir şekilde forma şansı bulan Çağlar Birinci'nin Trabzon'da yaşayan ailesi oğullarıyla gurur duyduklarını söyledi.




    Trabzonspor Kulübü'nün alt yapısında yetişen Çağlar Birinci, 10 yaşından Bordo-mavili kulüpte futbola başladı. PAF takımı ve A Takıma kadar yükselen oyuncu, Ziya Doğan döneminde Trabzonspor'un kamplarına götürüldü.

    Ziya Doğan tarafından yetersiz bulunan Çağlar, kiralık olarak Orduspor'a verildi. Daha sonra Bakırköyspor'a giden Çağlar, İstanbul kulübünde 1,5 yıl top koşturduktan sonra Denizlispor'a transfer oldu.

    Denizlispor forması altında başarılı maçlar çıkartan Çağlar, gösterdiği performansla geçen yıl A2 Milli Takımı'na, bu yıl da A Milli Takım'a çağrıldı. Hem stoper hem de sol bek mevkilerinde oynayan 22 yaşındaki oyuncuya, Hakan Balta'nın sakatlanması üzerine Fatih Terim Belçika maçında forma şansı verdi.

    Milli oyuncu Çağlar Birinci'nin Trabzon'da yaşayan ailesi, Belçika karşısında ilk kez A Milli formayı giyen oğullarıyla gurur duyduklarını ve büyük heyecan yaşadıklarını söyledi. Oğluyla gurur duyduğunu söyleyen Baba Remzi Birinci, "Allah bütün babalara böyle bir gurur yaşatsın. Bu farklı ve anlatılamaz bir duygu.

    Çok değişik, yaşamak lazım. Çağlar'ı ilk milli maçı olmasına rağmen ben beğendim. Sahada ne yaptığını biliyordu. Soğukkanlıydı, tedirgin değildi. Milli Takımın çok daha iyi olmasını ve galibiyetle bitirmesini isterdim ama vasattılar. Puan kaybetmelerine üzüldüm" dedi.

    Oğlunun futbola başlamasını anlatan Baba Birinci, "Çağlar İlkokul 4. sınıfa giderken bir akşam üzere eve geldi ve bana seçmelere gitmek istediğini söyledi. ben başta izin vermedim.

    Ağlayınca, annesi de ısrar edince, izin verdim. Trabzonspor'un seçmelerini kazandı. 10 yaşandan beri Trabzonspor'un bütün kategorilerinde futbol oynadı. En son Trabzonspor A Takımına kadar çıktı. Bazı maçların kadrosunda da yer aldı. Sonra ne olduysa Çağlar'ı kiralık olarak verdiler ve Trabzonspor'dan ayrıldı" diye konuştu.

    Trabzonspor'da futbol oynadıktan sonra başka takımlara giden futbolcuların psikolojik olarak bocalama dönemi geçirdiğini, oğlunun da bu dönemi yaşadığını dile getiren Remzi Birinci, Çağlar'ın Orduspor'da, ardından Bakırköyspor'da futbol oynadığını daha sonra gittiği Denizlispor'da 1 yıl başka bir takıma kiralık verildiğini ve geçen sezon geri çağrılarak yeşil-siyahlı takımın formasını giymeye başladığını söyledi.

    Çağlar'ın A Milli Takım'a çağrıldığını televizyondan öğrendiklerini kaydeden Baba Birinci, "Bizi aradığında, kendisine haberimizin olduğunu söyledik. İlk 11'de oynayacağını öğrenince de bizi aradı ve Fatih Terim'in kendisine şans vereceğini söyledi. Çok heyecanlıydı ve fıkır fıkırdı, çok mutluydu. Çocuğunun mutlu olmasıyla her anne baba da mutlu olur. Bizde çok mutlu olduk" dedi.

    Çağlar'ın annesi Saadet Birinci ise sıkıntılı bir dönemden geçmelerine rağmen oğlunun bugün geldiği noktanın kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Çağlar'ın çok duygusal bir yapısı olduğunu ifade eden anne Saadet Birinci, "Çok sıkıntılar yaşadı. Biz de onunla birlikte bu sıkıntıları yaşadık.

    Ama şimdi çok mutluyum. Bugünlere geldiğini gördük. Onu ilk A Milli Takım formasıyla izlerken çok heyecanlandım. Ekranda onu görmek ayrı bir duygu" şeklinde konuştu.
#15.09.2008 11:49 0 0 0
  • daha bakalim kimler yetisecek trabzon sporda
#18.09.2008 16:52 0 0 0