Gereçler:
Koyun eti (kemikli) 6 parça 1 kg sSu 2 su bardağı 400 grams Ayva 2 orta boy 500 gram sSoğan 2 büyük boy 175 gram sMargarin 3 yemek kaşığı 30 gram Tuz 1 tatlı kaşığı 6 gram Şeker 2 tatlı kaşığı 8 gram Tarçın 1/2 tatlı kaşığı 1 gram
Yapılışı:
Eti ve suyu tencereye koy, kısık ateşte yumuşayıncaya değin yaklaşık 1.5 saat pişir. Ayvaları yıka. Soğanı soy, yıka, bir tabağa rendele. Eti kevgirle sudan çıkar, soğan tabağına koy. Soğanı et parçalarının üzerine sür ve tuz serp. Yağı bir tavada hafifçe kızdır, etleri koy, çevirerek kızart, sonra tekrar pişme suyuna al tarçın serp. Ayvaları kabuklarıyla dört parçaya kes çekirdek yataklarını temizle, etin kızardığı yağda hafif kızart. Kızaran ayvaları etin üzerine ekle, şeker serp ve ayvalar dağılmadan yumuşayıncaya değin, yaklaşık 5-6 dakika pişir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 853
favori
like
share
liamsi Tarih: 21.03.2006 00:05
Emeğiniz için sonsuz teşekkürler.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 01:26
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
masarac Tarih: 29.12.2005 01:07
[COLOR=tomato]Paylaşım için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 16:32
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
SU-PERISI Tarih: 13.12.2005 18:43
paylaşım için teşekkürler
keto_41 Tarih: 12.10.2005 02:56
ellerine saglik cok tessekur ederim arkadasim
dostbildiklerim Tarih: 27.09.2005 14:18
Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
DeNiZKiZi Tarih: 27.09.2005 12:57
Ellerine saglik emeklerin icin tesekkurler
PALADAYI Tarih: 24.09.2005 10:50
Ellerin dert görmesin mardinli teşekkürler