Gereçler:
Ekmek (bayat) 2 orta dilim 60 gram
Soğan 2 orta boy 120 gram
Maydanoz 1/4 demet 15 gram
Kıyma 2 4/5 su bardağı 500 gram
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
Kara Biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram
Un 3 yemek kaşığı 18 gram
Su 4 su bardağı 800 gram
Yumurta sarısı 1 adet 30 gram
Limon suyu 2 yemek kaşığı 20 gram

Yapılışı:
Ekmeğin kenarlarını çıkart, içini ıslat ve iyice sık. Soğanı soy, yıka, rendele. Maydanozu yıka, ayıkla, ince ince kıy. Kıyma, ekmek içi, soğan, maydanoz, 1 1/2 tatlı kaşığı tuz ve kara biberi iyice karıştır, 4-5 dakika yoğur. Hamurdan eli ıslatarak ceviz büyüklüğünde köfteler yuvarla, un serpilmiş bir tepsiye diz. Tepsiyi sallayarak köfteleri unla. Tencereye su ve kalan tuzu koy, kaynat. Köfteleri kaynayan karışıma ekle, kısık ateşte 45-50 dakika pişir. Yumurtayı ayrı bir kapta limon suyu ile iyice çırp, içine köftelerin suyundan bir kaç kaşık ekleyerek ılıt. Yumurta-limon karışımını tencereye azar azar eklerken, yemeği sürekli karıştır, bir kez kaynatıp ocağı kapat.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1275
favori
like
share
sakin75 Tarih: 03.07.2006 13:21
teşekkürler
BoardBeLasi Tarih: 03.06.2006 01:24
Ellerine Saglik
DİDEM Tarih: 07.03.2006 00:51
ellerine sağlık teşekkürler.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 00:42
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 24.02.2006 22:59
Ellerinize yüreğinize sağlık.Yapanlara afiyet olsun.
casper Tarih: 19.01.2006 18:53
teşekkürler :114:
mollycan Tarih: 19.01.2006 18:00
eminim cok leziz bir yemek olur, deniyecegim
paylastiginicin tesekkürler
selene Tarih: 19.01.2006 17:58
Çok güzel canım istedi valla nöbetteyim yapamam.
Ellerine sağlık.
refik Tarih: 19.01.2006 16:52
paylaşımlarınız için teşekkürler