Gereçler:
Bulgur (köftelik) 2 su bardağı 300 gram
Tuz 3 1/2 tatlı kaşığı 21 gram
Su 6 1/2 su bardağı 1200 gram
Un 5 yemek kaşığı 30 gram
Sarmısak 4 diş 8 gram
Yoğurt 1 3/4 su bardağı 385 gram
Sıvı yağ 7 1/2 yemek kaşığı 75 gram
Kırmızı biber 2 tatlı kaşığı 4 gram
Nane 1 yemek kaşığı 1.3 gram

Yapılışı:
Bulguru geniş bir kaba koy, 2 tatlı kaşığı tuz kat karıştır, 1 su bardağı suyu ara ara serperek 10 dakika yoğur. Unu ilave et, 2/3 su bardağı su ekleyerek 10 dakika daha yoğur, üzerine kurumaması için nemli bez koy. Su ile avucu ıslatılarak fındık büyüklüğünde köfteler yuvarla, ortalarını çukurlaştır ve delikli süzgece al. Kalan su ve tuzu tencereye koy, üzerine süzgeci yerleştir, kapağı kapat, kaynayan suyun buharı ile köfteleri 20-25 dakika pişir. Sarmısağı soy, yıka, ez, yoğurda kat, karıştır. Yağı ısıt, kırmızı biberi ve naneyi ekle, bir kaç kez karıştır, ocağı kapat. Köftelerin haşlama suyuna kat, 1-2 dakika kaynat ve birlikte servis yap. Üzerine sarmısaklı yoğurt ve kıımızı biberli naneli yağı dök.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2093
favori
like
share
liamsi Tarih: 21.03.2006 01:26
Emeğiniz için sonsuz teşekkürler.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 02:19
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
ens_selman Tarih: 29.12.2005 02:22
[COLOR=orangered]emeklerin için teşekkür ederim kardeşim Allah razı olsun
masarac Tarih: 29.12.2005 01:58
[COLOR=tomato]Paylaşım için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 17:50
ellerine saglık teşekkürler afiyet olsun :cubuk:
SU-PERISI Tarih: 07.12.2005 20:46
eline emeğine sağlık
DeNiZKiZi Tarih: 27.09.2005 14:22
Ellerine saglik emeklerin icin tesekkurler
PALADAYI Tarih: 24.09.2005 10:01
[COLOR=coral]Ellerine sağlık teşekkürler
keto_41 Tarih: 07.05.2005 02:26
cok tsk ler ederim ellerinize saglik