Numune Hastanesi Trabzon

Son güncelleme: 09.01.2010 10:47
  • Trabzon Numune Eğtim ve Araştırma Hastanesi

    noimage

    noimage

    noimage
    Trabzon Numune Hastanesi 1937 yılında projeleri Bayındırlık Bakanlığı Projeler Bürosunda hazırlanarak savaş yıllarında inşa edilen hastanelerimizden biridir.
    Hastanemiz Kahramanmaraş cad. Kavakmeydan mahallesinde yaklaşık 36000m² kampus alanı içerisinde 250 yatak ile 1947 yılında hizmete başlamıştır.

    Trabzon'un tarihten gelen ticari ve kültürel üstünlüğü, Numune hastanesinin kurulması ile Trabzon'un sağlık konusunda da bölgenin merkezi olma özelliğini perçinlerken, tarihi hastanemiz bu onuru, kutsal görevini yıllarca başarı ile yaparak fazlası ile hak etmiştir.

    Hastanemiz son 30 yıl içerisinde gelişen ihtiyaçlara göre yeniden yapılanarak olağan hizmet kalitesini yükseltmenin yanında çok önemli alt yapı birimleri olan Biyokimya, Mikrobiyoloji, Patoloji laboratuarları, Nükleer tıp ve Kemik Dansitometre merkezi, Kanser Tarama ve Eğitim Merkezi, Kan Merkezi, imkânları artırılan Radyoloji Ünitesi, Acil Servis, 9 yataklı Koroner Yoğun Bakım, 8 yataklı Cerrahi Yoğun Bakım, 20 yataklı Hemodiyaliz Merkezi gibi merkez ve ünitelerle günümüz insanına hak ettiği hizmeti veren çağdaş bir hastane haline gelmiştir.

    Günümüzde ise yaklaşık 27000m² kampus alanı içerisinde, hastanemizin kadro yatak sayısı 500 olup 2005 yılı Kasım ayından itibaren Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hizmet vermektedir.

    noimage
#15.09.2008 20:51 0 0 0
  • noimage

    Numune hastanesi 61 yaşında
    09 Şubat 2009

    Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak, Trabzon'a sağlık alanında çağdaş hizmetler kazandırdıklarını söyledi.



    Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde kurulan Acil Servis, Radyoloji Ünitesi, Merkezi Sterilizasyon Ünitesi ve hastane mutfağı törenle açıldı.
    Açılış törenine Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak, AK Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl ve Asım Aykan, Trabzon Valisi Nuri Okutan, Emniyet Müdürü Feridun Boz, AK Parti Trabzon Belediye Başkan adayı ve Sağlık Bakanlığı eski Müsteşarı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile davetliler katıldı.
    Trabzon Numune Hastanesi Başhekimi Dr. Ekrem Algün, hastanenin 61. kuruluş yıldönümü münasebetiyle yeni ünitelerin açılışını yaptıklarını belirterek hastane hakkında bilgi verdi. Başhekim Algün, şimdiye kadar pek açılış yapmadıklarını belirterek hastanede atıl, kullanılmaz yerleri değerlendirerek yeni üniteler açtıklarını anlattı. Hastanede her geçen gün hasta yoğunluğunun arttığına dikkat çeken Başhekim Algün, Acil Servis'te bugün günde 650 hastaya hizmet verdiklerini, geçen yıl toplam 926 bin 795
    hastaya poliklinik hizmeti verdiklerini söyledi.
    AK Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl ise yapılan hizmetlerin hiç de küçümsenmeyeceğini ifade ederek sağlık sektöründe hızla ilerleme kaydettiklerini belirtti.
    Trabzon Valisi Nuri Okutan ise sağlık sektöründe övünülecek işler yapıldığını belirterek buradaki hastaların mutlaka okuma kampanyasına katılmalarını istedi. Vali Okutan, hastalara çarşaf dağıtır gibi kitap dağıtılması tavsiyesinde bulunurken hastaneye kitap servisi kurulmasını istedi.
    Son olarak söz alan Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak ise Trabzon'a sağlık alanında çağdaş hizmetler kazandırdıklarını anlatarak insana her zaman değer verdiklerini söyledi. Sağlığın faturasının ağır olduğuna dikkat çeken Özak, şöyle konuştu: "Çağdaşlık, duble yolda güvenli seyahat edebilmedir. Çağdaşlık köye su, yol getirmekle olur. Çağdaşlık vatandaşa kaliteli sağlık getirmekle olur. Bilgiyi, insanı, zamanı, parayı iyi yönetirseniz bunları başarırsınız. Hükümetimizin başarısındaki temel
    neden budur. Trabzon'a hizmet getirme noktasında tüm arkadaşlarımız gece gündüz çalışmaktadır. Bu hastanemiz bugün yeni üniteleri ile insanlara daha kaliteli hizmet verecektir. Emeği geçenleri kutluyorum."
    Konuşmaların ardından Bakan Özak ve beraberindekiler acil servis ve diğer ünitelerin açılışını gerçekleştirdi, hastalarla sohbet ederek "geçmiş olsun" dileğinde bulundular. Bakan Özak, zaman zaman vatandaşların talepleriyle karşılaşırken, söylenenleri not alması dikkat çekti.
#09.02.2009 16:31 0 0 0

  • Numune hastanesi rekor kırdı
    Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 2009 yılı içersinde toplam 896 bin hasta bakıldığı belirtildi.

    Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 2009 yılı içersinde toplam 896 bin hasta bakıldığı belirtildi. Bu rakamın önceki yılların çok üzerinde olduğu kaydedildi.


    Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ekrem Algün, Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahisi Bölümleri'nin başka bir hastaneye ayrılması ve katkı payı uygulamasıyla ülke genelinde hasta sayılarının düşme eğilimine girmesine rağmen Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 2009 yılında toplam 896 bin hasta ile tüm zamanların üzerinde hastaya bakıldığını belirtti.


    Algün hastanede, 2009 yılı Aralık ayında 83 bin 717 hastanın muayene edildiğine dikkat çekerek "Bu sayının 26 bin 597'si Acil Servis hastası olup, acil servisin günlük ortalama hasta sayısı 858 oldu. Özellikle Acil Servis'teki hasta yoğunluğu diğer aylara göre fazla oluşunu grip salgınına bağlayabiliriz" dedi.


    Hastanenin 2005 yılında Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne dönüştürüldüğünü hatırlatan Algün "Tıpta uzmanlık eğitimi amacıyla asistan almaya başlayan Numune Hastanesi geçtiğimiz hafta içinde ilk mezunlarını verdi. Dr. Cemil Muşlu, Dr. Volkan Atasoy ve Dr. Savaş Karahasanoğlu düzenlenen sınavda başarılı olarak aile hekimliği uzmanı oldular. Böylece Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi kuruluşunun 62 yılında eğitim hastanesi işlevini pekiştirmiş oldu" diye konuştu.
#09.01.2010 10:47 0 0 0