Malzemeler:


750 gr. tavuk göğsü
1 kase pirinç
200 gr. tereyağ
3 orta boy domates
250 gr. mantar
3 sivri biber
1 kırmızı biber
1 kase et suyu
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı köri
Tuz, karabiber, pul biber



Hazırlanışı;

1. Pirinç ayıklanıp üzerine 2 yemek kaşığı tuz ve bir litre kaynar su ilave edilir.

2. Tavuk göğsü, mantar, domates, biberler küçük küpler halinde doğranır.

3.Tereyağ eritilir, doğranmış tavuk ve mantarlar ilave edilir suyunu çekene kadar pişirilir.

4. Biberler ilave edilip 5 dakika karıştırılır ve domatesler ilave edilir tekrar karıştırılır.

5. En son pirinç ve bir kase kaynar et suyu ilave edilir ve karıştırılmaz.

6. önce harlı ateşte 5 dakika sonra kısık ateş 15 dakika pişirilir.

7. Ocaktan alıp yarım saat üzeri örtülü olarak dinlendirilir, servis tabağına ters çevrilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 399
favori
like
share
princessofdarkness Tarih: 28.11.2008 22:14
olsa da yesek teşekkürler
ozcanbiltekin Tarih: 28.10.2008 20:02
bunu yapmak değilde yemek daha güzel olurdu aslında
emrefe56 Tarih: 26.10.2008 20:16
mmmmmhhhhhhh........ Güzel bişeye benziyoo
SU-PERISI Tarih: 24.09.2008 23:04
Eline saglık Nazcıgım tavuklu paşa pilavı güzel görünüyor.