Malzemeler:

- 2 su bardağı pirinç,
- 5 çorba kaşığı tereyağ,
- 2 adet soğan,
- 200 gr. dana bonfile (veya 4 parça ciger) (tamamen etsizde olabilir)
- 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık,
- 2 çorba kaşığı kuş üzümü,
- 1/2 demet dereotu,
- Tuz, karabiber, tarçın, yenibahar.


Yapılışı:

Pirinci tuzlu kaynar suda bekletin. Yağı tencerede eritin. Küçük doğranmış soğanları hafifçe kavurun. Bonfileleri küçük küp şeklinde doğrayın. Tencereye atıp, soteleyin. Dolmalık fıstık, kuş üzümü ve baharatları ekleyip, yıkadığınız pirinci katın. Pirincin üzerine kaynar su ekleyip, kapağını kapatın. Orta ısılı ateşte pilavı pişirin. Pilav piştikten sonra 10-15 dakika dinlendirip, kıyılmış dereotu ekleyip servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1908
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 24.09.2008 23:11
Eline saglık çok güzel olur tarcınlı,karabiberli.
MiSS-FENER Tarih: 24.09.2008 17:10
Etsiz Yapılıp Yenebilir Daha Güzel Olur..
Emeğine Sağlık Canım..
Lady Tarih: 16.09.2008 16:45
off nekadar lezzetli gözüküyor canım çekti valla
pilavın içine karabiber ayrı bir lezzet veriyor.eline sağlık NAZ..