Malzemeler:

1 paket tuzsuz etimek,

Kreması için:

yarım litre süt,
1,5 kahve fincanı un,
75 gr. margarin,
5-6 kaşık şeker,
1 talı kaşığı pirinç unu,
1tatlı kaşığı nişasta,
1 paket vanilin,
Çam fıstığı veya fındık (üzerine),
yarım paket çikolata sosu( arzu edilirse).

Şerbeti için:

2,5 su bardağı şaker,
2,5 su bardağı su,
çeğrek limon.

Hazırlanışı:

Aslında bu tatlının kreması , kutlama pastamızla aynı. Ayrıntılı krema tarifi için burayı tıklayın. Etimekleri kare yada dikdörtgen bir borcama dizin. hazırladığınız sıcak şerbeti üzerine gezdirekek dökün ve her tarafının şerbeti çekmesini sağlayın. Tepsinin üzerini başka bir tepsiyle örtün ve soğuyana kadar bekleyin. Bu arada kremayı hazırlayın. Kremayı etimeklerin üzerine istediğiniz kadar dökün.üzerine 1 kat daha şerbetlenmiş etimek koyun.(ben 2 kat yaptım siz tek kat yapabilirsiniz). Buzdolabında soğutun. Servis aşamasında üzerine çikolata sosu dökün fındık veya çam fıstığı ile süsleyin...

Etiketler:
Beğeniler: 2
Favoriler: 0
İzlenmeler: 699
favori
like
share