MALZEMELER:

3 yumurta,
1 su bardağı şeker,
2 su bardağı un,
yarım su bardağı süt,
yarım su bardağı sıvı yağ,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanılya,
1 limon yada portakal rendesi,
yarım su bardağı haşhaş tohumu,
Üzeri için:

Vanilyalı yada muzlu puding,
3 su bardağı süt,
ceviz, tarçın,

HAZIRLANIŞI:

Şeker ve yumurtayı köpürüp renk değiştirene kadar çırpın. Öncelikle sıvı malzemeler olmak üzere, daha sonrada kendi içlerinde karışmış kuru malzemeleri karıştırıp boza kıvamında kek harcı yapın. 28, 30 cm. çapındaki yağlanmış tepsiye kek harcımızı döküyoruz ve 175 derecelik fırında kekimizi pişiriyoruz.

Diğer taraftan verilen ölcüden yarım bardak eksik sütle pudingimizi pişiriyoruz. Pişirdiğimiz ve ılıttığımız kekimizin üzerine sıcak pudingimizi döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 855
favori
like
share
Sindy Tarih: 17.10.2008 19:19
emegine saglik SU-PERISI
refik Tarih: 02.10.2008 11:30
tariflerin için teşekkürler eline saglık