Ağrı kesiciler baş ağrısını şiddetlendiriyor

Son güncelleme: 18.09.2008 11:37
  • İrlanda'nın başkenti Dublin'de düzenlenen bir konferansta, baş ağrısı olan kişilerin yüksek dozda ağrı kesici kullanmasının ağrılarını daha da şiddetlendirebileceği açıklandı.


    Avrupa Migren Günü'nde düzenlenen konferansa katılmak için dünyanın çeşitli ülkelerinden Dublin'e gelen uzmanlar, ağrı kesiciler ve baş ağrıları üzerine yaptıkları konuşmalarla bu konuya açıklık getirdi. Konferans konusunun, "Tedavi için kullanılan ilaçların yeni ağrılara neden olması" olduğunu vurgulayan Avrupa Baş Ağrısı Birliği ve İrlanda Migren Kurumu Başkanı Audrey Craven, acıyı gidermek için alınan ağrı kesicilerin kronik baş ağrısına neden olabileceğine dikkat çekti.


    Craven, ilaç tedavisine alışan vücudun ağrı sırasında daha çok ağrı kesici isteyeceğini ancak ilacın etkisi geçince baş ağrısının şiddetleneceğini ifade etti. Bu yüzden baş ağrısı çeken kişinin daha fazla tablete ihtiyacı olduğunu söyleyen Craven, hastanın kısır bir döngüye saplandığını ve bu defa da kullandığı ilacın neden olduğu baş ağrısından kurtulmak için ağrı kesici alacağını söyledi.


    Konferansa katılan uzmanlar, her gün düşük dozda ağrı kesici almanın haftada bir kez yüksek dozda ağrı kesici almaktan daha tehlikeli olduğuna dikkat çekti.


    Aşırı ilaç kullanımıyla ortaya çıkan baş ağrılarının ağrı kesici tamamen bırakılarak tedavi edilebileceğini, ancak bazı durumlarda hastaların hastanede tedavi görmeleri gerektiğini ifade eden uzmanlar, her 10 hastadan 4'ünün ilaçla yinelenen baş ağrısı çektiğini ve bu kişilerin hastanede tedavi edilmesi gerektiğini vurguladı.
#17.09.2008 08:23 0 0 0
  • -
#17.09.2008 14:51 0 0 0
  • Agrı kesicilerin tamamen bırakılarak tedavi edilmesi çok güzel faydası olacagını düşünerek aldıgımız agrı kesiciler böbreklerimize zarar veriyor.
#18.09.2008 11:37 0 0 0