Sote Geyiketi

1 kg Kusbasi Geyik eti
2 adet Sogan (Iri iri dogranmis)
3-4 dis Sarimsak
1 Limonun kabugu
1 dal Kekik, (taze)
1 dal Biberiye (taze)
5 YK Zeytinyagi
1 YK Domates salcasi
Tuz
Karabiber
1 Bardak Kirmizi sarap veya sebzesuyu
1 adet Defneyapragi
5 – 6 adet Ardicyemisi

Kusbasi dogranmis geyik etlerini yagda kavurun. Soganlari iri iri dograyin. Limonun kabugunu ince ince dograyin. Soganlari kavrulan ete ilave edip hafif kavurun. Tuz, Karabiber, kabuklari soyulmus ve hafif ezilmis sarimsaklari bütün olarak, salca ile beraber yemege ilave edip 1 dakika kadar kavurun. Kirmizi sarap veya Et-Sebze suyunu etlerin üstüne dökün. Etlerin üstü kapanicak kadar olsun. Eger etlerin üstü kapanmiyorsa biraz daha su ilave edebilirsiniz. Yemek kaynamaya baslayinca. Defne yapragi, Biberiye, Kekik, Limon kabuklari ve Ardic yemisinide ilave edip tencerenin kapagini kapatip tahmini 1 saat kadar hafif ateste pisirin.
Ben Kirmizi yaban mersini kompostosu ve kendi yaptigim patatespüresi ile servis yaptim.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2833
favori
like
share
PaylasiM-User Tarih: 21.02.2009 17:57
Ellerine Sağlık Tarif İçin Teşekkürler
SuRMeLi Tarih: 20.09.2008 03:54
Geyik mi :207:
SU-PERISI Tarih: 20.09.2008 03:51
Eline saglık,tarif için teşekkürler.
CA-CHALLENGE Tarih: 17.09.2008 16:59
eline sağlık
Lady Tarih: 17.09.2008 14:06
eline sağlık canım lezzetli görünüyor.