Pasta, tatlı ve şeker imalathanelerinde üretilen mamul maddelerin tüketime sunulmasına pastacılık, tatlıcılık ve şekerlemecilik denir. Bu bölümde kursiyerlere mutfakla ilgili bilgi ve görgülerini artırmak, beslenmemizde pasta, bisküvi ve tatlılara dengeli bir şekilde yer vermek, pasta, bisküvi ve tatlı yapımıyla ilgili yöntemleri öğretmek ve uygulatmak, servisle ilgili bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla eğitim verilir. Kursiyer yeterli ve dengeli beslenmenin insan sağlığı açısından önemini kavrar. Besin öğelerini ve besin gruplarını öğrenir. Pasta, bisküvi ve tatlıların beslenmedeki yeri ve önemini kavrar. Pasta, bisküvi ve tatlıları evde hazırlamanın sağlayacağı faydaları öğrenir. Pasta, bisküvi ve tatlılarda kullanılan araç-gereci yerinde ve zamanında kullanır. Pasta, bisküvi ve tatlıların görünüşü ve lezzetini arttırmak için süslemeye yer verir. Hamurların hazırlanması ve pişirilmesinde dikkat edilecek hususları öğrenir. Pasta, bisküvi ve tatlıları hazırlama ve pişirme yöntemleri ile ilgili bilgi ve becerileri kazanır. Pasta, bisküvi ve tatlıların besin değeri, görünüş ve lezzetini artıran maddeleri tanır. Mesleki eğitim merkezlerinde eğitim görebilmek için en az ilköğretim mezunu olmak gerekmektedir. Pastacılık, tatlıcılık ve şekerlemecilik meslek eğitiminde ilköğretim mezunları için eğitim 2 yıldır. Lise ve daha üst düzeyde genel eğitim kurumlarından mezun olanlar için meslek eğitimi 1 yıl devam etmektedir. Ustalık eğitimi çalışma süresi 2 yıldır .

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 371
favori
like
share